Összeköti a falvakat

2024.01.23. 09:00

Megújult a Szentgyörgyvölgy, Felsőszenterzsébet és Alsószenterzsébet közötti út

Korosa Titanilla

Megújultak a külterületi útszakaszok Szentgyörgyvölgy, Felsőszenterzsébet és Alsószenterzsébet között

Fotó: Korosa Titanilla

A külterületi utak felújítására vonatkozó pályázatot a három szomszédos település, Szentgyörgyvölgy, Felsőszenterzsébet és Alsószenterzsébet valósította meg. A támogatási összeg mintegy 216 millió forint volt.

Varga Zsuzsanna polgármester elmondta, hogy céljuk a teljesen leromlott állapotú, szilárd és nem szilárd burkolattal rendelkező út megerősítése volt az út jelenlegi nyomvonalán. A projektben most felújított utak annyira rossz állapotban voltak, hogy személyautóval nem, vagy csak nagyon nehézkesen voltak járhatók. Az utak mellett több mezőgazdasági vállalkozás található, melyek nagy mezőgazdasági járműveikkel terhelték az utat. Szintén ez az út vezet a helyi erdőbirtokossági területekhez, melyek időszakos fakitermelése szintén nagy járműveket igényel.

Fotó: Korosa Titanilla

-A három falut összekötő út korszerűsítése közel a teljes, 5 kilométer hosszban megtörtént Szentgyörgyvölgy kógyári részétől az alsószenterzsébeti belterületig – tájékoztatott a polgármester. - A munkálatok legnagyobb részében az összekötő út felújítását, aszfaltozását végezték a felsőszenterzsébeti szakasz kivételével, illetve részben az utak mellett futó árkok tisztítását foglalták magukban.

A polgármester azt is elmondta, hogy a főútról a kógyári falurész felé kanyarodva bel- és külterületi szakaszok váltják egymást, azonban a mostani pályázat csak a külterületi szakaszok felújítását támogatta. Szükség lenne az út belterületi részeinek helyreállítására is, amihez további, célzott pályázati forrás kellene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában