Horváth Jácint tartott sajtótájékoztatót

2024.02.02. 18:00

Álkonzultációnak minősítette

A nemzeti konzultációt álkonzultációnak, a kérdéseket irányítottnak és manipulatívnak nevezte Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezető-helyettese, aki elárulta: Nagykanizsán több mint 5 ezer ívet gyűjtöttek össze, melyeket nemrég átadtak az aHang-nak.

Pásztor András

Horváth Jácint: Nagykanizsán és környékén több mint 5 ezer konzultációs ívet gyűjtöttek össze

Fotó: Pásztor András

Horvát Jácint arról beszélt: a több tízmilliárd forint közpénzt felemésztő konzultációval kapcsolatban hamar kiderült, hogy kizárólag a fideszes propaganda terjesztésére szolgál, nem csoda, hogy mindösszesen a kiküldött ívek 20 százalékát küldték csak vissza.

Az ÉVE képviselője elmondta: Nagykanizsán a DK és az MSZP irodájában gyűjtötték az üres íveket, mely akció civil kezdeményezésre indult. Voltak olyan települések, Letenyén, Bázakerettyén, Liszóban, ahol az aktivisták szervezetten gyűjtötték be az üres konzultációs íveket.

Horváth Jácint végezetül úgy fogalmazott: mi sem bizonyítja jobban azt, hogy a kormány nem volt kíváncsi az emberek véleményére, mint az, hogy Orbán Viktor megszavazta Ukrajna támogatását, holott a konzultációban szereplő feltétel, miszerint Magyarország megkapja az uniós támogatásokat, nem teljesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában