A képviselő, aki túl keveset tudott

2024.02.08. 16:00

Balogh László polgármester bocsánatkérésre szólította fel Berta Krisztiánt

"Berta Krisztián, az Éljen VárosuNK Egyesület (ÉVE) képviselője azonnal kérjen bocsánatot azoktól a köztisztviselőktől, akiket legutóbbi, Kanizsa TV-s interjújában burkoltan félrevezetéssel vádolt" – mondta Balogh László polgármester annak kapcsán, hogy az ÉVE képviselője a közelmúltban azt feszegette, hogy a korábbi fideszes alpolgármester, Törőcsik Pál egyesülete olyan önkormányzati bérlakásba van bejegyezve, amit nem is laknak.

Pásztor András

Képünkön: Balogh László polgármester

Fotó: ZH Archívum

Mint az a humán és hatósági osztály vizsgálatából kiderült: az ingatlant lakják, így Berta Krisztián feltételezése és az abból levezetett következtetés is téves.

Ami viszont felháborító, hogy a képviselő, aki maga is tagja a lakásbérleti kérelmeket elbíráló szociális bizottságnak, 2021-ben támogatta a szerződés meghosszabbítását, most viszont a hivatal munkatársait teszi felelőssé mindezért – mutatott rá Balogh László polgármester, aki hozzátette: újabb példája ez annak, hogy az ÉVE semmiért nem vállal felelősséget, mindig, mindenért másokat hibáztatnak, holott négy és fél éve ők vezetik Nagykanizsát.

Az ominózus tévés interjúban Berta Krisztián úgy fogalmazott: nem ők akarják megmondani, hogy ki, mikor és meddig kaphat önkormányzati bérlakást.

Szeretném Berta képviselőt emlékeztetni, hogy pontosan azért ücsörög a szociális bizottságban és veszi fel a tiszteletdíját, hogy eldöntse: ki, mikor és meddig kaphat önkormányzati bérlakást – folytatta a polgármester. – Ha nem képes megbirkózni a feladattal, adja át a helyét. Arról viszont szokjon le, hogy az általa meghozott döntésért másokat hibáztat. Azt javaslom, Berta Krisztián kérjen bocsánatot azoktól a köztisztviselőktől, akik évek óta segítik a bizottság munkáját.

Balogh László végül egy jó tanáccsal is szolgált a képviselőnek. Mint mondta: ha végképp úgy érzi, hogy átverték vagy megvezették, akkor azt ne egy tévés interjúban vallja be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában