35 minta érkezett

2024.02.28. 15:00

Borversenyt tartottak Kilimánban

Az elmúlt hét végén rendezte meg hagyományos borversenyét Kilimán önkormányzata. A dél-zalai település ugyan nem rendelkezik olyan saját területtel, ahova szőlőbirtokokat telepíthettek volna a helyi lakosok, ám a szomszédos Kerecsenyben többen is gazdálkodnak.

Gyuricza Ferenc

Pusztai Szabolcs polgármester (jobbról) tölti a zsűritagok poharait

Forrás: Kilimán Önkormányzata

A borminősítőn részben az ő boraik, mellette pedig más zalai, valamint vasi és somogyi települések gazdálkodóinak italai kerültek a zsűri elé. Összesen 35 minta érkezett a versenyre, ebből 15 volt fehér, 14 vörös, hat pedig rozé. A benevezett italokat a Da Bibere Zalai Borlovagrend négy tagja, a zalakarosi Novák Ferenc, a nagyradai Zsiga Zsolt és Kovács Ottó, illetve a miháldi Víg Zsolt, valamint Takács Balázs kóstolta. Elégedetten nyugtázták, hogy ezúttal inkább fajtaborokat hoztak a gazdák a versenyre, s azt is örömmel állapították meg, hogy a borkezelési hibákat az elmúlt évek során adott tanácsoknak köszönhetően szinte már teljes egészében el tudják kerülni a termelők.

Mindez az eredményen is tükröződött, a zsűri döntése alapján hét arany, 17 ezüst és négy bronz minősítés, valamint hét oklevél került kiosztásra, míg a falu bora címet ezúttal Horváth László vegyes rozéja nyerte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában