Fesztivál a Kanizsa Arénában

2024.02.10. 18:01

Fánkok minden mennyiségben és ízben

Apáca fingocska, csokoládéval töltött farsangi fánk, hagyományos szalagos fánk, pisztáciás krémmel töltött képviselőfánk és szalonnás juharszirupos fánk. Csak néhány példa abból a sokszínű kínálatból, amiből a közönség válogathatott a XVI. Országos farsangi fánkfesztiválon szombaton a Kanizsa Arénában.

Benedek Bálint

A zsűri tagjai, jobbról Borda Attila zsűrielnök vezetésével közel kétszáz fánkot kóstoltak meg. Képünkön épp a nagyrécseiek standjánál

Fotó: Szakony Attila

A portálunkon megjelenő cikk idején még javában tart az esemény. Például 18.15 órakor az Eraklin Táncklub Egyesület ad műsort, őket követi 19 órától dj. Lada farsangi bulija, mely a többi programhoz hasonlóan ingyenesen várja a látogatókat. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében megvalósult fánkfesztivál az idén több újdonságot is tartogatott. A karneváli felvonulás ezúttal a keleti városrész utcáit járta végig, majd a menetet üdvrivalgás fogadta az aréna bejáratánál. Odabent a pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar szórakoztatta a közönséget. A látogatók többségét viszont a fánkok jobban érdekelték. Sokak a klasszikus szalagosat keresték és ahhoz főleg sárgabarack lekvárt kértek. Pedig a 22 induló csapat kitett magáért és fantáziadús édességeket garmadát kínálták. Már a standok között járkálva sokak nehezen döntötték el, hogy töltöttet, vagy mázzal bevontat válasszanak.

A pécsi fúvósok szórakoztatták a látogatókat a Kanizsa Arénában
Fotó: Szakony  Attila

- Minden évben valami különlegessel készülök - mondta a nagykanizsai Hegedüs Boglárka. - Juharszirupos szalonnás mázzal bevont édes fánkot kínál, kicsit olyan, mintha sóskaramellás lenne, ami manapság divatos íznek számít. Szeretem a fánkfesztivált, ilyenkor kiélhetem a kreativitásomat. Farsang idején a látogatóknak nem számít, ha hizlal a fánk, a lényeg, hogy ebben az időszakban még lehet "bűnözni". Például egyetlen 60 dekagrammos fánk 200 kalóriát is tartalmazhat.

Amerre a szem ellát, mindenütt fánkok
Fotó: Szakony  Attila

Viszont, aki nem szerette volna, hogy többet mutasson a mérleg annak mindenmentes, vagyis cukor-, laktóz- és gluténmentes édességgel is készültek a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában