Jelmezes felvonulással és akrobatikus tánccal

2024.02.04. 14:00

Farsangi kölyökparti Lakhegyen

Farsangi kölyökpartit rendezett Lakhegy önkormányzata a faluházban. A gyerekek változatos jelmezekben jelentek meg a rendezvényen, ki-ki kedve szerint, hercegnőt, rendőrt megszemélyesítve, vagy éppenséggel kedvenc állata bőrébe bújva.

Antal Lívia

Mindenki a színpadon, balra Varga Miklósné könyvtáros, jobbra Ujvári Katalin polgármester

Fotó: Antal Lívia

A színpadon a jelmezbe öltözött gyerekek mellett a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club tagjai is felsorakoztak, és mindnyájan bemutatkoztak. „Én” – harsogták Ujvári Katalin polgármester kérdésére válaszolva, miszerint ki várja a tavaszt. Farsangkor, persze mindenki tudja, hogy a tél elűzése, búcsúztatása és a tavasz köszöntése kerül a középpontba.

A farsang ünnepe régmúltra nyúlik vissza Lakhegyen. A két csoportos óvodában minden évben helyt adnak a télűző eseménynek a gyerekek jelmezes felvonulásával. Az óvodások közül többen a falu farsangján is részt vesznek. A felnőttek ma már jobbára csak kísérők, de a gyerekek szívesen öltenek jelmezt, hiszen számukra ez jó móka. A hagyományokat pedig ki más vinné tovább, mint a gyerekek, mondta el a polgármester.

„Mesélsz a jelmezedről?”
Fotó: Antal Lívia

Az önkormányzat szervezte télűző rendezvényen nem hiányozhatott a farsangi fánk, de szalámis és mogyorókrémes szendvics, valamint tea és üdítő is volt. Minden jelmezbe bújt gyermek zsákbamacskát húzhatott jutalmul. A Vinczéné Benkő Roberta vezette akrobatikus tánccsoport előadását követően a Wolf zenekar hangolta farsangra a jelenlévőket. A zenekar fellépését a zalaegerszegi Deák Ferenc Városi és Megyei Könyvtár támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában