Aláírásgyűjtés a közös indulás támogatására

2024.03.06. 18:00

Beszéljünk komolyan, az MSZP kampánya hazánk és Európa jövőjéről

Az ellenzéki szavazók döntő többsége közös indulást akar a június 9-i választáson. Az ennek a támogatására szervezett országos kampányban már 91 758 aláírást gyűjtött az MSZP, és március 15-ig meglesz a 100 ezer.

Arany Gábor

Komjáthi Imre a zalaegerszegi sajtótájékoztatón

Fotó: A szerző

Ezt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke közölte szerdán tartott tájékoztatóján az egerszegi Dísz téren, ahol párbeszédet kezdeményeztek az utca emberével Beszéljünk komolyan címmel. Ezt megelőzően Keszthelyen tartott hasonló utcai konzultációt. A társelnök arról is beszélt, hogy a Fidesz morális válságba süllyedt, és ebből nem tud kimászni, ha a problémákra nem ad megfelelő választ. Márpedig nem, ennek egyik jele, hogy gyorsan új köztársasági elnököt választottak, akiről hamar kiderült, nem szavahihető. Pintér Sándor belügyminiszter sem ad választ arra, mit terveznek a gyermekvédelmi rendszerrel, mert többször nem ment el az országgyűlés illetékes bizottságának ülésére, ahol erről is kérdezték volna. Nem lehetett azt se megtudni eddig, miért rúgták ki tavaly nyáron a gyermekjogi képviselők harmadát, sorolta.

Az MSZP arra is kíváncsi, hogy az erkölcsi, morális válságon túl mi foglalkoztatja az embereket, emelte ki. Ennek érdekében indítottak kampányt a közös indulás támogatására, a nemzeti konzultáció kitöltetlen, érvénytelen íveiből 110 ezret gyűjtöttek össze, és adtak le az aHangnak. Most pedig a Beszéljünk komolyan akcióval szeretnék megtudni, hogy az emberek mit gondolnak hazánk és Európa jövőjéről, mondta végezetül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában