Példák lehetnek a mai kor emberének

2024.03.06. 15:30

Évnyitó ülés a hadigondozottak klubjában Nagykanizsán

A Vasemberházban tartotta szerdán évnyitó összejövetelét a Nagykanizsai Hadigondozottak Klubja. A rendezvényen az éves munkaterv megvitatása mellett egyéb ügyekről is szó esett.

Pásztor András

Poprádi Zoltán, a Zala Vármegyei Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke, Gerencsér József, a klub elnöke és Balogh László polgármester

Fotó: Pásztor András

A rendezvényen megjelent Balogh László polgármester, aki arról beszélt, hogy a hadiárvák, hadiözvegyek és hadirokkantak pontosan tudják, milyen szörnyű dolog a háború, éppen ezért példák lehetnek a mai kor emberének is, hiszen manapság ismét olyan kort élünk, amikor a szomszédos országban háború dúl.

Ezt követően Gerencsér József, a klub elnöke ismertette az idei munkatervet. Mint mondta: január 13-án a doni emlékműnél tartottak megemlékezést, s az év során még két alkalommal szerveznek hasonló eseményt, többek között május utolsó vasárnapján, a hősök napi megemlékezést.

- A doni emlékműnél lévő két pad közül az egyiket már tavaly felújítottuk, az idén a másik padot is szeretnénk rendbe hozni, remélhetőleg kapunk faanyagot hozzá - mondta az elnök, aki arról is szólt, hogy az életkorból adódóan a tagság folyamatosan fogyatkozik. - Éppen ezért nagy öröm, hogy március 9-én személyesen is köszönthetem a 95. születésnapján Patakfalvi Györgyné tagtársunkat, aki családja körében ünnepel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában