Több mint 140-féle oltóág

2024.03.19. 13:00

Oltónapot tartottak március 15-én Csonkahegyháton

Oltónapot tartottak március 15-én Csonkahegyháton, az eseményt kézműves vásár és magbörze egészítette ki, tájékoztatta lapunkat Pálfi Viktória, a baki faluház vezetője.

Arany Horváth Zsuzsa

Szak Róbert, Halász Elemér, Kiss András, Szak Tímea, Andor Roland, Kiss Kati, Csákány Imre, Salamon János az oltónapon

Forrás: ZH

Kustán Gyula polgármester köszöntője után, Kovács Gyula a Tündérkert mozgalom elindítója természeti örökségeink megőrzésére hívta fel a figyelmet, majd Mikolás Attila salomvári plébános áldotta meg az ágakat. Ezt követően a résztvevők az oltási módokról és a régi gyümölcsfák létjogosultágáról hallhattak előadást. Az akció során a jelenlévők több mint 140 féle oltóágból - köztük alma, körte és cseresznye - választhattak, de sokan saját vesszővel érkeztek, akiknek az oltási folyamatokban a Vadkörte Gyümölcsészkör tagjai segítettek.

Kiss Katalin szervező elmondta, örömmel látja, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a gyümölcstermesztés iránt. Ezért szeretnének minél több helyre eljutni, hogy továbbadják a régi idősek tudását.

A munkát március 23-án az Őrségi Nemzeti Parkban, majd a Göcseji Falumúzeumban folytatják. Március 24-én pedig a Nemzeti Színháznál a Tündérkert Gálán Kovács Gyula vezetésével oltanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában