80 minta, 22 jelentkező

2024.03.05. 09:30

Pálinkamustrát tartottak Galambokon

Igazán nehéz dolga volt a zsűrinek a minap rendezett 11. Galamboki Pálinkamustrán, ahol 80 párlatból kellett kiválasztani a kategóriák legjobbjait.

Pásztor András

Munkában a zsűri

Forrás: ZH-Archívum

Mint azt Bedike Tibor szervező elmondta: a 80 minta 22 gazdától érkezett, a zsűri külön értékelte a törkölypálinkákat, illetve a különböző gyümölcspárlatokat. Ez utóbbiakból viszonylag kevés minta érkezett, a tavalyi időjárás ugyanis többször is megtépázta a gyümölcsösöket.
A maratoni kóstolást követően végül 36 arany, 23 ezüst, 17 bronz és 4 oklevél minősítést osztott ki a négytagú - Pásti Katalin, Lovas Tibor, Völgyi Zoltán és Boa Gyula alkotta - zsűri.
A falu legjobb pálinkája címet Széphegyi Sándor bakator törkölypálinkája érdemelte ki, míg a térség legjobb pálinkájának Czinki Ferenc királylányka törkölypálinkáját választották. A verseny legjobb törkölypálinkája címet Borbás Sándor merlot törkölye gyűjtötte be, a legjobb gyümölcspárlat pedig Árok László körtepálinkája lett.
A program közös vacsorával zárult, ahol természetesen lehetőség nyílt a versenyre nevezett párlatok kóstolására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában