A győztes jelentős fölénnyel nyert

2024.03.05. 10:00

Tisztújító közgyűlést tartott a mozgáskorlátozottak zalalövői csoportja

Tisztújító közgyűlést tartott a minap a Zala Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének zalalövői csoportja. A lemondott vezető helyére a tagság Pintér Antalt, az északnyugat-zalai város korábbi polgármesterét választotta meg.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal három jelölt közül jelentős fölénnyel nyerte el a tagság többségének bizalmát. A volt polgármester pártoló tagként hosszabb ideje segítette az érdekvédelmi szervezet tevékenységét, annak működését ebből kifolyólag jól ismeri. Mint mondotta: a Zala Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének zalalövői csoportja nagyon jól működő szervezet volt, ám a koronavírus-járvány idején sokan lemorzsolódtak, ezért egyik legfontosabb feladatának a tagság megerősítését tartja.

Pintér Antal
Forrás: ZH-Archívum

- Jelenleg 29 aktív tagunk van, miközben korábban a létszám megközelítette az ötven főt – tette hozzá az új csoportvezető. – Tagjaink mintegy fele zalalövői, a többiek a környező településeken élnek, s működési nehézségeink egyikét éppen ez jelenti, a kevésbé optimális tömegközlekedés miatt ők ugyanis nehezebben tudnak részt venni a rendezvényeinken. Emiatt a közeljövőben az érintett települések polgármestereivel, képviselőtestületeivel szeretnénk felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy például a falugondnoki szolgálat révén vagy a falubuszok használatával nyújtsanak segítséget abban, hogy a falvakban élő tagjaink is aktívan bekapcsolódhassanak a programjainkba.

Pintér Antal azt is elmondta: havi egy alkalommal terveznek foglalkozásokat, főként olyan témákban, amelyek a mozgáskorlátozottakat kiemelten érdeklik. Ezek közé nemcsak az érdekvédelem tartozik, de az egészségügy is. A következő összejövetelük március 22-én lesz Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában