Képekbe zárt fények

2024.04.26. 13:30

Fotókiállítás nyílt Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban - fotógaléria

Képekbe zárt fények címmel négy fiatal fotós – három zalai és egy pécsi - alkotásaiból nyílt tárlat Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban csütörtökön este. A részvevőket Sümeginé Horváth Anita igazgató köszöntötte, a három héten át látható vándorkiállítást Németh Ágnes, Nova község aljegyzője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A Nagykanizsát és Zalaszentgrótot megjárt válogatás várhatóan legközelebb Lendván mutatkozik be.

Mozsár Eszter

A Képekbe zárt fények című fotókiállításon a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban Papócsi Zoltán, Sümeginé Horváth Anita, Csák István, Simon Balázs, Németh Ágnes és Horváth Gergely.

Fotó: Fehér Márk

A nagykanizsai Papócsi Zoltán társai nevében szólt munkáikról, kiemelve, együtt szerezték meg néhány évvel ezelőtt a fotográfus szakmai képesítést Zalaegerszegen, s azóta is jó barátok. Bár digitális világban élünk, ám a fotósnak mindig megtiszteltetés és jó érzés, ha nyomtatott formában láthatja alkotásait a közönség. A kiállítótér berendezése ugyancsak kihívás és új feladat, főleg, ha különböző vendégköröket szólít meg, tette hozzá Zoltán, aki egyébként nemcsak fényképezőgépet vesz a kezébe, hanem szabadidejében fest is.

Részlet a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban nyílt Képekbe zárt fények című kiállításról 
Fotó: Fehér Márk

A csesztregi Horváth Gergely először jó minőségi mobillal, majd később professzionális géppel folytatta a pillanat megragadását. Mára saját vállalkozásában rendezvények krónikása, fotósa, ám szívesen adja vissza a városok, utcák, épületek hangulatát is. 2021-ben a Göcseji Dombérozó pályázatán nyert fődíjat, de részt vett már a Zalaegerszegei Sajtófotó Kiállítás több pályázatán is.

Simon Balázs Lentiben él, a természet és a sportok kedvelője, ugyancsak különféle szakmai pályázatok sikeres résztvevője. Első tematikus kiállítása a XXXII. Göcseji Aratónapokon volt Nován.

A pécsi Csák István édesapjától tanulta meg a szakma alapjait bő 25 évvel ezelőtt, azóta is varázslattal tölti el ez a tevékenység. Tizenöt éve testépítő- és fitneszversenyeket örökít meg, de nem hagyja ki a mohácsi busójárást vagy a Kékszalag vitorlásversenyeket sem. A légi fotózás új teret és lehetőséget adott számára.

A kiállítást megnyitó Németh Ágnes 17 évig dolgozott a Zalai Hírlapnál újságíróként, több kezdő és profi fotóssal járta a megyét. Mint mondta, akkor tapasztalta meg azt, hogy mennyire másképp lát egy átlagember és egy fotóriporter, fotóművész az objektíven keresztül. A most kiállítók munkáit dicsérve elmondta, látszik, hogy ők mindannyian a fotóművészet szerelmesei és elhivatott művelői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában