Hiánypótló

2024.04.06. 14:30

Göncz László kötetének bemutatója Lentiben

Idén jelent meg Göncz László muravidéki történész, író, kisebbségkutató új kötete, melynek bemutató körútja Szombathely, Lendva és Zalaegerszeg után Lentibe érkezett, a városi könyvtár adott otthont az eseménynek.

Korosa Titanilla

thumbnail_Göncz László a kötet bemutatóján Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

A megjelenteket Lapath Gabriella a könyvtár igazgatója üdvözölte, majd Horváth László polgármester mondott köszöntőt. A szerző új, A Muravidék útja a délszláv királyságba című monográfiáját dr. Gyurácz Ferenc a Magyar Nyugat Könyvkiadó vezetője, a mű szerkesztője mutatta be. Elmondta, hogy a közel 600 oldalas könyv megjelenését a szerző több évtizedes kutatása, több tanulmány, könyv megírása előzte meg. A hiánypótló mű a Muravidék történetének egy rövid időszakát mutatja be. A földrajzi, történelmi hátteret, a meghatározó személyeket, törekvéseiket Göncz László szuggesztív erejű, érdekességet is megmutató előadásából ismerhették meg a résztvevők. Az est végén a szerző válaszolt a felmerülő kérdésekre, a vendégek pedig könyvet is vásárolhattak és dedikáltathatták.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában