Jól hasznosultak a Magyar falu program forrásai

2024.04.12. 14:57

Játszótér épülhet Kustánszegen az elnyert támogatásból

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos látogatott el Kustánszegre, ahol a fejlesztésekről és a Magyar falu program forrásainak felhasználásáról tájékozódott.

Zaol.hu

Balról Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere, Vigh László parlamenti képviselő, Gyopáros Alpár kormánybiztos, Bécs Tiborné kustánszegi polgármester, Bencze Ildikó jegyző, Salamon Viktória önkormányzati képviselő, Bécs Henrietta önkormányzati dolgozó, Gyenese Norbert alpolgármester és Farkas Balázs önkormányzati képviselő

Fotó: ZH

A találkozón Bécs Tiborné, Kustánszeg polgármestere arról számolt be, hogy a település egyre vonzóbb, elfogytak az eladásra kínált ingatlanok, a lélekszám megközelíti az ötszázat. Sok fiatal telepedett le itt, a gyermeklétszám növekszik, ezért is fontos az MFP pályázatán elnyert 4 millió forint, amelyet játszótér kialakítására fordítanak.

Gyopáros Alpár  elmondta: a Magyar falu program egyik fő célja, hogy a támogatásokkal olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek következtében jó élni, jó dolgozni az adott településen. Kustánszeg is ilyen hely, hangsúlyozta a kormánybiztos.

Vigh László országgyűlési képviselő ugyancsak a települések fejlődését méltatta, mint mondta, az elmúlt 4 évben a választókerületében is kiválóan hasznosultak a források.

A Magyar falu programot folytatni szeretnék, tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában