Irodalmi est

2024.04.26. 12:30

Kettős kötetbemutató Lentiben

Bence Lajos Egyszer én is II. - Muravidéki történetek című és Szemes Péter Csillagtérkép - Válogatott recenziók (2019-2023) című kötetének közös bemutatóját tartották a napokban Lentiben, a városi könyvtárban.

Korosa Titanilla

Szemes Péter, Bence Lajos és Halász Albert (b-j) Lentiben, a városi könyvtárban tartott bemutatón

Fotó: Korosa Titanilla

Az irodalmi esten Lapath Gabriella, a házigazda intézmény vezetője köszöntötte a szerzőket, közreműködőket és az érdeklődő közönséget. Bence Lajost és Szemes Pétert Halász Albert költő, tanulmányíró kérdezte írásaik megszületésének körülményeiről. A programot Szomi Béla zenész, zeneszerző gitárjátékával és énekével színesítette, Bence Lajos megzenésített műveit adta elő. A kötetekből Szekeres Frigyesné és Zadravec Szekeres Ilona olvasott fel részleteket.

Bence Lajos kötete öt fejezetben 52 olyan, a tájnyelv használatával írt elbeszélést tartalmaz, amelynek valós alapja van. A szerző törekedett az írásokban a muravidéki hagyományokat is megeleveníteni. A Szemes Péter által jegyzett kiadványban 30 rövidebb tanulmány, recenzió olvasható.

Az est kötetlen beszélgetéssel folytatódott és lehetőség nyílt a kötetek dedikáltatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában