Bruttó 41,5 millió forintból

2024.04.02. 17:30

A Kovács Károly városépítő program keretében felújították a Jókai utca egy részét

Felújították Zalaegerszegen a Jókai Mór utca Mikes Kelemen utcáig tartó, 162 méteres szakaszát. A beruházás a Kovács Károly városépítő program keretében valósult meg. A részletekről a helyszínen számoltak be kedden délelőtt a sajtó képviselőinek, a kivitelezést a Vasi Aszfalt-Gép Építőipari és Szolgáltató Kft. végezte.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester Zalaegerszegen, a Jókai Mór utca felújítását bemutató sajtótájékoztatón. A rekonstrukciót a Kovács Károly városépítő program finanszírozta

Fotó: Pezzetta Umberto

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője emlékeztetett, 2021-ben indult az a KEHOP program, aminek keretében városszerte 28 helyszínen végeztek ivóvíz- és szennyvízcsatorna rekonstrukciót. A Zalavíz terveinek megfelelően a Jókai Mór utca és az Arany János utca környezetében néhol ötven évnél idősebb közműveket váltottak ki 2023-ban, összesen 1203 méter hosszú szakaszon.

Kovács Károly városépítő program
Akadálymentesített és biztonságos járdák Zalaegerszegen, a Jókai Mór utcában, a Kovács Károly városépítő program jóvoltából
Fotó: Pezzetta Umberto

A KEHOP után Kovács Károly városépítő program

– A Kovács Károly városépítő programnak köszönhetően a Jókai Mór utcát 162 méter hosszan teljes szélességében, valamint a keleti és nyugati oldalon lévő rossz állapotú járdákat 275 méter hosszan újítottuk meg bruttó 41 és fél millió forintos beruházás során – mondta Bali Zoltán alpolgármester. – Az említett szakaszon mindenhol kicseréltük a szegélyeket, akadálymentesítettünk, megújult a vízelvező rendszer is. Az út mellett kialakítottuk a zöldfelületet, hamarosan elvetik a fűmagot, tette hozzá az alpolgármester.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatosan Bali Zoltán elmondta, a Jókai és Arany utca közötti tömbbelsőkben történt felújítások során még kettő helyszínen szeretnék a járdát és az útburkolatot rendbe tenni. Az egyik az Arany János utca 69-71. szám közötti szervizút, a másik pedig a Landorhegyi Idős Klub mellett található rövid szakasz. A beruházás végén elmondható lesz majd, hogy öt esztendő alatt teljes egészében megszépül a Dózsa-Mikes-Platán sor-Arany utca közötti tömb.

Folyamatosan szépül a Vizslapark környéke

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester utalt arra, hogy a környéket szisztematikusan szépítik, s törekednek arra, hogy mindig a közművek kiváltása után fejezzék be az út- és járdaszakaszok rendbetételét. Ugyancsak örvendetes, hogy a közeli nyolchektáros Vizslapark teljes mértékben megújulhatott, s ugyancsak fontos fejlesztés volt az Arany János utca modernizálása.

A Jókai Mór utca Arany János utca és a Mikes Kelemen utcai parkoló bejárata közötti szakaszának rekonstrukciójáról itt írtunk.

Korábbi írásunkban a zalaegerszegi Jókai utca - Platán sor közötti feltáró út felújításáról olvashattak: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/01/a-zalaegerszegi-jokai-u-platan-sor-kozotti-feltaro-ut-felujitasa

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában