Koncertek, búzaőrlési bemutató, májusfaállítás és tűzijáték

2024.04.30. 11:15

Majális Nagykanizsán, Zalakaroson és Zalamerenyén

Nagykanizsán az Erzsébet téren és a Csónakázó-tónál, Zalakaroson a Karos Korzón, Zalamerenyén pedig a Pálos Malomban szerveznek majálist. Május 1-jén (szerda), a munka ünnepén mindenütt ingyenes zenés, táncos eseményekkel várják a látogatókat.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Nagykanizsán az Erzsébet téren 10 órakor Balogh László köszöntőjével kezdődik a város, a Honvéd Kaszinó és több partner szervezésében a majális, melyen Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulójára is emlékeznek. A programok sorában főleg nagykanizsai tánccsoportok, iskolák diákjai, gólyalábasok lépnek fel, de könnyűzenei és rockkoncertek is színesítik a programokat. A nap zárásaként 19 órakor a Pál utcai fiúk zenekar ad élő koncertet. 

Ugyancsak Nagykanizsán a NagyON Kanizsa szervezésében a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával a Csónakázó-tó partján 15.30-tól várják a közönséget. Elsőként a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajban játszó Gypo Circus zenekar lép a közönség elé. Őket 17 órától a Szan-Dia FSC bemutatója követi, majd 18 órától a keszthelyi Boombatucada Ütőegyüttes fellépése következik. Ezután 19 órától Dolly örökzöld slágereit adja elő. Az est sztárfellépője 20.15-től az Új Babylon lesz. Az öt fiatalból álló zenekar a legendás Omega Együttes munkássága előtt tiszteleg dalaik előadásával, feldolgozásával. A zenekar szeretne örömet szerezni koncertjeivel az Omega régi rajongóinak, emellett igyekszik megismertetni az új generációkkal is a legendás együttes zenéjét. Eztán is érdemes maradni, hiszen 21.15-kor tűzijáték zárja a napot. 

Zalakaroson, a Karos Korzón 16.30-kor májusfát állít a fürdőváros közössége, az eseményre mindenkit várnak, aki szeretne díszíteni. 17.30-tól a Bottal-fogó tánccsoport lép fel, majd Novák Ferencné néprajzi előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Zalamerenyén, a Pálos Malomban családi majálisra várják az érdeklődőket. A programok sora 10 órától kezdődik, ahol a gyerekeket rackalessel és népi játszóházzal várják, a felnőttek közben kézműves és termelői portékák közül választhatnak. A szervező Pálos Malom Kulturális Alapítvány jóvoltából beindítják a malmot, ahol a búzaőrlés folyamatát 10.30, 11.30, 14.30 és 15.30-kor lehet megnézni. Majd 14 órától a Gyöngyvirág néptánccsoport, a Zalamerenyei Népdalkör és a Bottal-fogó néptáncegyüttes lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában