Év végére elkészül az újabb létesítmény

2024.05.02. 12:13

780 millió forintból bővítik a ZalaZONE tesztközpontot Zalaegerszegen

A zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpálya dinamikusan növekvő kihasználtsága és a növekvő vevői jelenlét miatt tovább bővítik a kiszolgáló egység, a tesztközpont épületét. Erről tartott csütörtökön reggel rövid helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, prof. dr. Palkovics László, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. (APZ) ügyvezetője és Hamar Zoltán, az AVL-ZalaZONE Kft. ügyvezetője.

Mozsár Eszter

Bővítik a ZalaZONE teszközpontját Zalaegerszegen. A helyszínen Kónya Zoltán, a kivitelező Homeland Kft. ügyvezetője, Vigh László, prof. dr. Palkovics László és Hamar Zoltán

Fotó: Mozsár Eszter

A tesztpálya működtetéséhez kapcsolódó műhelyszárnyat északi irányban mintegy 1400 négyzetméterrel bővítik, jelenleg 40 százalékos készültségű az új rész. Az épületben öt bérelhető iroda-műhely egységet, egy ZalaZONE műhelyt és kettő mentőhelyiséget alakítanak ki, a vevői igényeknek megfelelően nagyobb belmagassággal és kapukkal. Az új beruházás mellett korábban egy 2000 négyzetméteres eszközpontban (korábban technikai épületben) a pályahasználók számára nyolc dupla személygépkocsi-műhely és hatállásos teherautó-műhely kapott helyett a hozzá tartozó 12 irodával.

Hamar Zoltán arról tájékoztatott, jelenleg kettő autógyártó és kettő beszállító bérel műhelyt, mellettük alkalmanként hosszabb-rövidebb időre érkeznek tesztelők.

Palkovics László hozzátette, nagyon fontos, hogy a létesítményekben saját mérnökeik is szolgáltatásokat nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy a vevők úgy is tudnak autókat, járműveket hozni a zalaegerszegi tesztpályára, hogy nem kell külön szakembereket küldeniük. A pályán kívüli környezetet is folyamatosan fejlesztik: elsőként az AVL központja épült fel, nemsokára pedig a Bosch kutató-fejlesztő központja készül el. Utóbbiba várhatóan 250 mérnököt vennének fel. Emellett ugyancsak kiemelendő a Széchenyi Egyetem jelenléte kutatásaival, mérnöki fejlesztéseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában