Átadták a Varázsházikó díjait

2024.05.09. 08:30

A Becsvölgyei Nyitnikék óvoda nyerte a környezettudatos versenyt

A Becsvölgyei Nyitnikék óvoda Törpike csoportja nyerte idén az Etalon Zala Kft. népszerű, Varázsházikó elnevezésű programjának fődíját, a 2 millió forint értékű óvodafejlesztést és az 50 ezer forint értékű írószer vásárlási utalványt.

Mozsár Eszter

A Varázsházikó díjátadásán a Mindszentyneumban a nyertes becsvölgyei óvodások Polgár Ildikó óvodavezető és Szűcs Róbert társaságában

Fotó: Mozsár Eszter

A hivatalos díjátadón részt vettek az online verseny nyertesei is. A harmadik helyezett a Búcsúszentlászlói Napközi Otthonos Óvoda Mackó csoportja 30 ezer forintos, a második helyezett nagykanizsai Vackor tagóvoda Sánci telephely Csiga csoportja 40 ezer forintos, míg az első helyezett fityeházi óvoda Süni csoportja 50 ezer forintos utalványt nyert.

Szűcs Róbert tulajdonos, a 2015 óta futó program ötletgazdája elmondta, felhívásuk célja, hogy minél kisebb korban elkezdjék a környezettudatos nevelést. Ezúttal mintegy 20 településről közel negyven pályamű érkezett a kétfordulós versenyre. Kezdetben zalaegerszegi óvodák pályázhattak, később kibővült a pályázók köre, így 2021-től már vármegyei szinten hirdetnek győztest.

A harminc legszebb házikót a díjátadó helyszínén, a Mindszentyneumban lehet megtekinteni május 17-ig. Újdonság, hogy a helyszínen leadott voksok alapján múzeumlátogatást kap a nyertes csoport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában