Virágkoszorú került a Szűzanya koronájára

2024.05.08. 08:00

A keszthelyi Kármelben múlt vasárnap tartották az elsőáldozást

Virágkoszorút helyeztek a Szűzanya szobrára anyák napján a keszthelyi Karmelita-bazilikában. A katolikus közösségben ez négy éve hagyomány.

Péter B. Árpád

A Kármel elsőáldozói hitoktatóik, felkészítőik társaságában, a felső sorban jobbról Mezei András plébános

Fotó: Kármel

Ez a népi vallásosságban gyökerező szokás arra vezethető vissza, hogy Szent István a halála előtt a Szűzanya oltalmába ajánlotta Magyarországot. A tisztelet és a hála jeleként pedig szerte a Kárpát-medencében anyák napján égi édesanyánkat is köszöntjük, bocsátotta előre Mezei András, a Kis Szent Teréz-templom plébánosa.

Emlékeztetett, Szűz Mária testestől, lelkestől felvétetett a mennybe, ahol elnyerte az örök koronát, erre emlékezve fejezzük ki mi is hódolatunkat, tiszteletünket. Mezei András hozzátette, a hála mellett ilyenkor még hangsúlyosabban kérjük az ő közbenjárását, segítségét.

A virágékességet ezúttal is Pálfi György, a Flora Helikónia Kft. ügyvezetője készítette, rezgőket – vagyis Gypsophilákat – erősítve egy drótkeretre. Hasonló, csak kisebb alkotása került a várvölgyi Szűzanya-szobor 12 csillagból álló koronájára is.

A Kármelben ezen a vasárnapon tartották az elsőáldozást, a gyerekek – kellő lelki felkészülés után – most élték át először a találkozást az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. A fiataloknak dr. Bacsa Dávid káplán adott útravalót szentbeszédében, hangsúlyozva: Krisztus testét magunkhoz venni személyes kapcsolatot jelent, amelyre a keresztény embernek egész életében szüksége van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában