Kispolski tetőcsomagtartóján érkezett a növény

2024.05.03. 09:00

Húsz éve ültették a platánfát

A MOL Bányász Nyugdíjas Klub népes tagsága a Csónakázó-tónál található önkormányzati házban tartotta majálisát, melyen megkoszorúzták a húsz éve, az ország európai uniós csatlakozása alkalmából ültetett platánfát.

Benedek Bálint

A MOL Bányász Klub tagjai, Boa Józsefné, Gál Ferencné és Czupi Józsefné ültette a fát, ami húsz év elteltével is egészséges

Fotó: Szakony Attila

A klub három tagja, Boa Józsefné, Gál Ferencné és Czupi Józsefné jól emlékszik arra a napra, amikor elültették a fát. A csemete egy Polski Fiat 126-os típusú autó tetőcsomagtartójára erősítve érkezett a tó partjára. Az alig egy méteres fát a DKG egykori épülete (ma magántulajdon) előtt helyezték el, mely a húsz év alatt alaposan megerősödött és több méter magas lett.

- A fennállásunk alatt mindig megünnepeltük a május 1-jét, az Európai Unióhoz való csatlakozás jelképeként pedig egy platánfát is ültettünk - mesélték. - Nagyon összetartó társaság a miénk, ezért a tagságra számíthatunk, ahogy a bázisunk, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház tagjaira és igazgatójára, Kámánné Szép Teréziára is. Ilyen alkalmakkor összegyűlünk a tóparton, szalonnát sütünk és a Mamik Hagyományőrző Dalkör tagjaival együtt nótázunk és igyekszünk továbbörökíteni a fa megkoszorúzásának tradícióját. Fontos lépést tettek akkor a magyarok, hogy az európai közösséghez tartozunk, ez az évforduló rendkívül lényeges mindenki számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában