Az önkormányzat vállalta, hogy megnyitja

2024.05.02. 07:00

Megnyílt a Kerkaland játszótér Lentiben a strandfürdőnél - fotógaléria

Megnyitották május 1-jén az új játszóteret a strandfürdőnél Lentiben. Az eseményen a játékok mellett interaktív műsor várta a gyerekeket, volt termelői vásár és fellépők is szórakoztatták a jelenlévőket.

Korosa Titanilla

A játszótéren rugós és más hinták, homokozó, csúszdák, mászókák és egyéb játékok is szolgálják a gyerekek aktív időtöltését.

Fotó: Korosa Titanilla

A játszótéren rugós és más hinták, homokozó, csúszdák, mászókák és egyéb játékok is szolgálják a gyerekek aktív időtöltését. A játékok szomszédságában pedig két homokos strandröplabda pálya és egy műfüves focipálya is a mozogni vágyók igényeit szolgálja ki. 

A megnyitón Horváth László polgármester elmondta, hogy a játszótér és a komfortpont a zöldváros program keretében valósult meg, költsége az önrésszel együtt meghaladta az egymilliárd forintot. A beruházás 2022 végére elkészült, de az átadás váratott magára. Ennek oka az - tájékoztatott a polgármester -, hogy az önkormányzat többször írt ki pályázatot a létesítmény üzemeltetésére, de nem volt rá jelentkező. A projektben előírtaknak megfelelően az önkormányzat vállalta, hogy megnyitja a játszóteret és várják az ide látogató gyerekeket, szülőket.

Horváth László polgármester: A város szép természeti környezetben fekszik, ápolt és élhető. Fotó: Korosa Titanilla

A zöldváros beruházásról szólva: megtörtént a parkolók megújítása a gyógyfürdőnél, a régi temetőből alakították ki a kortárs közparkot, s nem csak játszótér, hanem sportpályák is épültek. A strandfürdő melletti régi árok fölött pedig sétány és tanösvény létesült. 

A Kerkaland elnevezésű rekreációs park, illetve a játszótér a gyógyfürdő területéről a jeggyel rendelkezőknek, közterületről pedig ingyenesen megközelíthető bárki számára, hétfőtől vasárnapig 10-től 18 óráig tart nyitva.

A komfortpont kiszolgáló épülete vizesblokkal, öltözővel a játszótérhez hasonlóan május 1-től szeptember 1-ig üzemel. Hogy a létesítmény még komfortosabb legyen, várják, hogy egy vállalkozó fantáziát lásson benne és büfét nyisson.

A játszótér avatójára kilátogatott dr. Pál Attila, a vármegyegyűlés elnöke, a helyi önkormányzati képviselők és jelöltek is. 
Fotó: Korosa Titanilla

A város vezetője arról is beszélt, hogy a város szép természeti környezetben fekszik, ápolt és élhető, gyógyhely, a település munkahelyeinek, bevételeinek meghatározó része kapcsolódik a turizmushoz. 

Kilencedik alkalommal nyerte el a város a kerékpárosbarát település díjat, de a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen is tíz fölött van az elnyert díjak száma.

 Folyamatosan épülnek a közúti kapcsolatok, kerékpárutak, járdák, teljes a közművesítettség, korszerű geotermikus fűtési rendszert és csapadékvíz-elvezetési rekonstrukciót hajtottak végre, több közösségi tér, pihenő-és játszótér, valamint sportterületek létesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában