Összesen 76,5 millió forintot használhatnak fel

2024.05.10. 09:00

Négy zalaegerszegi kiemelt sportegyesület kapott támogatást

Négy zalaegerszegi kiemelt sportegyesület alkotta konzorcium összesen 76,5 millió forintos támogatásban részesült, jelentette be dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára az Alsóerdei Sport- és Élményparkban tartott sajtótájékoztatón.

Antal Lívia

A támogatási projektben közreműködők dr. Schmidt Ádám államtitkárral és Balaicz Zoltán polgármesterrel (balról 4-5.)

Fotó: Antal Lívia

Elmondta, a sportirányításban egyik kiemelt szempont a főváros-központúság csökkentése, továbbá az, hogy minél több vidéki sportegyesület is kapjon támogatást. A program a fővárosi csapatokat tekintve 2015-ben indult el, majd 2021-ben már 17 vidéki sportegyesület is kapott támogatást, amelyek számát 2024-ben a konzorciumokkal együtt 37-re emelték. 

A sajtótájékoztató résztvevő (b-j): Horváth Csaba, Bella Attila, dr. Schmidt Ádám, Balaicz Zoltán, ifj. Nagysolymosi Sándor és Gerencsér Zoltán
Fotó: Antal Lívia

Ezek között van a Zalaegerszegi Zalaco Úszóklub, a Zalaszám Atlétikai Klub, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület és a Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesület, illetve az általuk alkotott konzorcium, amely 76,5 millió forintos támogatásban részesült. Az államtitkár hangsúlyozta, e négy sportág nagyon fontos a magyar versenysport szempontjából, mindemellett jelentős a közösségformáló szerepük is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszönetét fejezte ki a sportegyesületek nevében a támogatásért, amely az egyesületek taglétszámát összeadva 625 főt érint. Kiemelte, hogy a város is támogatja a sportegyesületeket, az összeget idén felemelték valamennyi szervezet tekintetében.

A bejelentésen az úszókat Horváth Csaba vezetőedző, az atlétákat Bella Attila ügyvezető, a judósokat ifj. Nagysolymosi Sándor vezetőedző, a birkózókat Gerencsér Zoltán edző képviselte.

Részükről elhangzott, hogy a támogatásból a működést, a versenyekre való utaztatást, kisebb fejlesztéseket finanszíroznak, illetve az edzők létszámát is szeretnék bővíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában