Megszépült a könyvtár Zalabéren

2024.05.22. 11:00

Önerőből és sokak munkájával újult meg

Zalabéren az önkormányzat mintegy 3 millió forintból újította fel a könyvtár helyiségét, amelynek ünnepélyes átadását a közelmúltban tartották.

Antal Lívia

A felújított zalabéri könyvtár átadásán (b-j): Kozma Ferenc, Dóráné Mészáros Anikó, Tóth-Hatejer Katalin és Dézsi Ágnes

Fotó: Antal Lívia

- Örömmel tölt el, hogy önkormányzatunk teljes egészében önrészből tudta megvalósítani a beruházást. Jó érzés számomra, hogy a munkálatokban résztvevők sajátjuknak érezték a feladatot, amelybe sok-sok munkaórát fektettek bele. A polcokat, az állványokat pedig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár biztosította – fejezte ki köszönetét Kozma Ferenc polgármester.

Zalabér könyvtára immár megszépült környezetben adhat teret az óvodai és iskolai foglalkozásoknak, önkormányzati rendezvényeknek, egyesületek, közösségek programjainak a könyvkölcsönzés mellett. A polgármester szerint az emberek egy idő után visszatérnek a hagyományos, kézbe fogható könyvekhez. Egy könyvnek kellemes illata van, jó könyvtárba járni, mert itt, Zalabéren is megélhetik a közösséghez tartozás élményét.

A rendezvényen részt vett Dóráné Mészáros Anikó, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, Tóth-Hatejer Katalin hálózatgondozó könyvtáros, valamint Dézsi Ágnes, Zalabér könyvtárosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában