Szent Flórián-napi köszöntés

2024.05.08. 11:33

Zalakaros tűzoltóinak munkáját ismerte el a polgármester

Május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, aki megtestesíti a bátorságot és az önfeláldozást. A jeles napon Novák Ferenc polgármester megköszönte a zalakarosi hivatásos és önkéntes tűzoltóság tagjainak áldozatos feladatvégzését.

Benedek Bálint

Novák Ferenc polgármester (középen) köszöntötte a tűzoltókat

Fotó: ZH

Novák Ferenc egyebek mellett arról beszélt, hogy Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje nem rendelkezett emberfeletti hatalommal, nem voltak különleges képességei, egyszerűen csak ember volt.

- Szent Flórián bebizonyította, hogy a nagy tettekre ösztönző lelkiállapot elérhető, mert minden emberben van bőven tetterő - folytatta a városvezető. - Példát adott arra is, hogy az a tulajdonság vagy lelkiállapot, amely az embert képessé teszi arra, hogy bátran viselkedjen, ugyancsak elérhető. A legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben, vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen.

Kiemelte: a hősiesség, a bátorság, az önfeláldozás, a bajtársiasság az új évezred tűzoltóinál szakmai tudással, gyakorlati tapasztalattal és hivatástudattal párosul. Akik csak baj esetén ismerkednek meg a tűzoltók munkájával, sokszor el sem tudják képzelni, hogy milyen fizikai és szellemi munkát igényel az arra való felkészülés, hogy embertársaink életét, testi épségét úgy mentsék meg, hogy közben maguk is épségben maradjanak.

- Szent Flórián napján minden, a településen teljesítő hivatásos és önkéntes tűzoltónak jár az elismerés - tette hozzá a polgármester. - Egy település életében fontos a különböző közösségek, szervezetek működése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában