Múlt

2017.11.10. 19:15

Zalabaksa helytörténete, Tantalics Bélától

Bár a halála előtt befejezte a község helytörténeti monográfiájának megírását a nyáron elhunyt Tantalics Béla, a kiadást azonban már nem tudta lebonyolítani.

Gyuricza Ferenc

A mintegy négyszáz oldalasra tervezett kötet megjelentetése így a településre maradt.Mint azt a falu polgármestere, Horváth Ottó lapunknak elmondta: körülbelül kétmillió forint a kiadás költségvetése.

– Több mint két évvel ezelőtt kértük fel az általunk nagyon tisztelt Tantalics Bélát a község monográfiájának megírására – foglalta össze a polgármester.

– A tőle már megszokott igényességgel és alapossággal vetette be magát a munkába, aminek eredményeként a kézirat és a kötet tervezett képanyaga összeállt. Pályáztunk a kiadásra, ám eddig sikertelenül. A Leader alapra is számítottunk, annak kiírása azonban annyit csúszik, hogy inkább elkezdtünk támogatókat keresni, ezáltal a szükséges összeg nagyobb hányada már rendelkezésre áll.

Horváth Ottó azt mondja, a kiadással kegyeleti okból sem akarnak sokat várni, így még ebben az évben, karácsonyra megpróbálják a 400-450 oldalasra tervezett kiadványt megjelentetni.

– A szerkesztési feladatok vannak még vissza, erről már egyeztettünk ifj. Tantalics Bélával, aki szintén támogatja a kötet mielőbbi kiadását – tette még hozzá Horváth Ottó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!