A királykisasszony cipőjével turnéznak

2018.04.19. 15:00

A Kalimpa Színház Kapolcson is fellép idén

A királykisasszony cipője című darabbal zalai turnéra indult a zalaegerszegi Kalimpa Színház.

Szabó Judit

Medgyesi Anna a darabban Fotó: Kállai-Tóth Anett

- Az a célunk az előadással, hogy megszerettessük a magyar népzenét a gyerekekkel, azáltal, hogy a királykisasszony cipője című népmesébe népdalokat illesztettünk – mondta a darab valamennyi szereplőjét egyszemélyben játszó Medgyesi Anna bábszínész.

A népdalokat is ő énekli, ifj. Horváth Károly népzenész pedig különféle hangszereken kíséri: brácsán, furulyán, citerán, a Csíp engem a tetű, rúg engem a bolha kezdetű, zalai gyűjtésű népdalt pedig dorombon.

Medgyesi Anna a darabban Fotó: Kállai-Tóth Anett

De hogy kerül bolha a királykisasszonyról szóló darabba? Úgy, hogy bolhákból csináltatott cipőt magának, és elhatározta: ahhoz megy feleségül, aki kitalálja, hogy miből készült a lábbeli. Erről szól a feldolgozott népmese.

Az óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló előadással a Halmos Béla program keretében turnézott a színház. Az országos program célja a népzenei utánpótlás támogatása, színvonalas népzenei és világzenei produkciók fellépési lehetőségeinek, bel- és külföldi népszerűsítésének elősegítése.

Előadták a darabot az elmúlt napokban Lentiben, Csesztregen, Alsópáhokon, Gyenesdiáson, Egerváron és Zalakaroson is. Az előadást korábban már elvitték Budapestre, a Művészetek Palotájába, de az idei Egerszeg Fesztiválon, valamint nyáron Kapolcson, a Művészetek Völgyében és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is láthatja a közönség. A tavaszi hónapok is sűrűek az együttes életében: jövő héten öt németországi városban lép fel a Kalimpa Színház Az égig érő fa című darabbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában