Elismerés

2019.07.04. 11:00

A Rezedák Dalkör újabb „aranyos” sikere

Nívós zenei elismerést szerzett néhány napja országos versenyen a Rezedák Hagyományőrző Dalkör.

Szabó Zsófia

A Rezedák Dalkör szép teljesítményt nyújtott Fotó: ZH

A bajcsai életvidám hölgyekből álló, közismert daloscsoport az elmúlt időszakban halmozza a rangos kitüntetéseket. A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Harkányban országos nyugdíjas Ki mit tud? versenyen kiemelt arany minősítéssel jutalmazták a Rezedákat. Azonban az újabb, fennállásuk óta a legrangosabb elismerésre nem kellett sokat várni. Marczin Jenőné, a dalkör vezetője elmondta: június végén Balatonfüreden, a KÓTA aranypáva országos népzenei minősítőn aranypáva fokozatot értek el zalai és tolnai népdalokkal.

– Többéves munkánk gyümölcse érett be – jelezte Marczin Jenőné. – Mindannyian nagyon büszkék vagyunk a szép sikerre, mivel sokat készültünk a minősítőre. Németh Renáta karnagyunk ezúttal is nagyon sokat segített nekünk, sokat köszönhetünk neki. A siker (is) motivál minket arra, hogy még kitartóbban dolgozzunk, mivel van még mit csiszolnunk az énektudásunkon – összegezte a Rezedák Hagyományőrző Dalkör vezetője. Elmondta azt is: nyáron sem fognak pihenni, mivel fellépések sokasága vár rájuk. Augusztus 10-én pedig nagyszabású dalostalálkozót szerveznek a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

A Rezedák Dalkör szép teljesítményt nyújtott Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában