Meghívások

2020.01.31. 08:00

Fesztiválokra utazhat a Griff Bábszínház

Új darabjukról, valamint a társulatnak szóló fesztiváli meghívásokról tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a Griff Bábszínház vezetői.

Magyar Hajnalka

Bartal Kiss Rita rendező (jobbról a második) A kis hableány című mese közelgő premierjéről beszél

Fotó: Pezzetta Umberto

Az idei első premieren, február 8-án, szombaton 17 órától mutatja be a társulat Andersen A kis hableány című meséjét, Gimesi Dóra átdolgozásában. A darabot Bartal Kiss Rita, a bábszínház művészeti vezetője rendezi. Mint elmondta, az előadásban nagy szerepet kap az UV-fény, a tengermély varázslatos világát evvel a speciális effektussal jelenítik meg. A dramaturg Gimesi Dóra, a zene Csernák Zoltán Samu, a koreográfia Góbi Rita munkája, a látvány pedig Rófusz Kinga tervei alapján születik meg. A meseirodalom egyik legmeghatóbb szerelmi történetét Csepregi Napsugár, Duna Orsolya Réka, Ricz Ármin és Szolnok Ágnes kelti életre.

Bartal Kiss Rita rendező (jobbról a második) A kis hableány című mese közelgő premierjéről beszél
Fotó: Pezzetta Umberto

Szűcs István direktor elmondta: a Griff előadásait két rangos fesztiválra is meghívták, ami biztató szakmai visszaigazolás. Március végén Kaposvárra utaznak a X. Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra, ahol az Ecki, becki, tengerecki című darabot mutatják be. A gyermekszínházak legnagyobb merítésű szakmai seregszemléjére Székely Andrea rendező, főiskolai tanár válogatta a produkciókat. Mint emlékezetes, két éve, a IX. biennálén a Pötty című babaszínházi előadással az egerszegi társulat elhozta a kategória fődíját.

Április elején a debreceni Deszka fesztivál várja a társulatot. A kortárs magyar drámának teret nyitó seregszemle gyerekszínházi szekciójában, a Gördeszkán szerepelnek a Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című produkcióval, ami a zalai kötődésű író, Turbuly Lilla műve nyomán született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!