A Thúry Vitézlő Oskola keretein belül

2020.01.10. 07:00

Versklubot alakítottak Nagykanizsán

A Thúry Vitézlő Oskola keretein belül Horváth István Radnóti-díjas versmondó irányításával nemrégiben versklub alakult.

Benedek Bálint

A foglalkozások mindenki előtt nyitottak, de főleg gyerekeket várnak. A klub létrejöttéről tegnap az oskolában sajtótájékoztatót tartottak, ahol a célokról is szó esett.

Vörös András, az oskola vezetője kiemelte: tízéves fennállásuk alatt az alapvető értékeiktől nem tértek el, vagyis igaz, jó magyar embereket szeretnének nevelni a gyermekeikből.

– Ehhez fontos, hogy a magyar költemények mondanivalóját pontosan értsék, és azokat magukévá tehessék – fogalmazott Vörös András. – Emellett a versmondás magabiztos, bátor és határozott fellépést kíván, mely szintén a fiatalok hasznára válik a jövőben. A tanításban a tapasztalt Horváth István a jó ügy mellé állt, akivel nemcsak a vitézlő oskola gyermekeit, hanem mindenkit tárt karokkal várunk.

– A gyerekeknek sikerélményekre van szükségük, ehhez pedig a jövőben versmondó versenyeken kell szerepelniük – vette át a szót Horváth István. – Örülnék annak, ha a városi iskolák mindegyikében újra rendeznének ilyen megmérettetéseket, mert azokon a tehetségeket ki lehetne szűrni. A versmondással pedig bizonyítottan nemesedik a lélek, ami a gyerekek fejlődését szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!