Az Aranypáva nagydíjasai

2021.02.01. 07:00

A bajcsai dalkör fennállása legnagyobb sikerét érte el

Tízéves fennállásának legnagyobb elismerését szerezte meg a közelmúltban a bajcsai városrész Rezedák Hagyományőrző Dalköre. A csoportot Aranypáva Nagydíjjal jutalmazták a KÓTA minősítő rendezvényén.

Szabó Zsófia

A Rezedák Dalkör tavalyelőtti fellépése. Balról Németh Renáta művészeti vezető

Fotó: ZH Archívum

A Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) által szervezett megmérettetésre a járványhelyzet miatt nem a fővárosban került sor. Online módon, a modern technika segítségével mutathatták meg tehetségüket a csapatok. Németh Renáta, a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör művészeti vezetője elmondta: a dalkör esetében is előre rögzítették videón az előadott tolnai és zalai dalcsokrokat. A felvételt aztán neves szakmai zsűri értékelte.

A Rezedák Dalkör tavalyelőtti fellépése. Balról Németh Renáta művészeti vezető
Fotó: ZH Archívum

– Kimagasló teljesítményt nyújtottak a hölgyek, nagyon sok munkájuk volt a sikerben – fogalmazott Németh Renáta. – Az Aranypáva Nagydíj, amelyet kiérdemeltek, a legmagasabb elismerés, amit egy népdalkör a munkássága során elérhet. Nagyon büszke vagyok rájuk. 2019 nyara óta készültünk a KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Gálára, amely a már említett rendhagyó módon zajlott – mondta a művészeti vezető.

– Tagjaink nyugdíjasok, van köztünk 80 éves is, illetve olyan is, aki egészségügyi problémákkal küzd – ezt már Marczin Jenőné, a dalkör vezetője mondta, aki arról is beszélt, hogy a díjátadó – a minősítő rendezvényhez hasonlóan – szintén nem személyesen, nagy esemény keretében történik majd. Az elismerésüket postai úton kapják meg.

– Ami pedig a jövőbeni terveket illeti, szeretnénk, ha nyáron a járványhelyzet és a szabályozás lehetőséget biztosít rá, tízéves jubileumunkat dalostalálkozóval ünnepelni, amelyen ezúttal is vendégül látnánk olyan dalköröket, művészeti csoportokat, akikkel jó kapcsolatot ápolunk – folytatta Marczin Jenőné. – Valamint nagyon örülnénk annak, ha bővülne a dalkör létszáma: szeretettel várunk jó hangú bajcsai hölgyeket a csapatunkba – szólt az invitálás a bajcsaiaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában