novella- és fotópályázat

2021.02.24. 16:00

A siker titka a kabóca: Cseke Hajnalka Rékáé lett a legjobb természetfotó

A különböző művészeti ágakban tehetséges diákok felfedezését segíti az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda által meghirdetett novella- és fotópályázat, amelynek egyik feltétele volt, hogy a Vándortábor Program keretein belül erdei, vízi, zarándok- vagy kerékpárostáborban vegyen részt a pályázó.

KóTa

A nyertes fotó

Fotó: Cseke Hajnalka Réka

Az ott szerzett élmények bemutatása arra inspirálhatja a természetkedvelő gyerekeket, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek a következő nyár programjaira.

A Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Cseke Hajnalka Réka az országos értékelésen 1. helyezést ért el, a „Legjobb természetfotó” kategóriában.

A nyertes fotó
Fotó: Cseke Hajnalka Réka

– Iskolánkban 2020 telén hirdették meg a zselici vándortábor lehetőségét, és én örömmel jelentkeztem – kezdte beszámolóját Cseke Hajnalka Réka. – A somogyi lankákon tett egyik gyalogtúránk során hívta fel figyelmünket kísérő tanárunk, Stubán Árpád arra a kabócabábra, amely aztán az Elfásulva című képem „főszereplője” lett. A „2006 után született ifjak” kategóriába harminc diák összesen 48 képet küldött, s ezek közül választotta a zsűri legjobbnak az enyémet. A februári eredményhirdetés nem csupán a helyezés miatt marad emlékezetes számomra, hanem azért is, mert egyáltalán nem a megszokott módon zajlott le. Ezúttal – a vírusveszély miatt – a jutalmazottak nem egy közös ünnepségen vehették át a díjakat Budapesten, a kormányzati kabinetiroda épületében, hanem egyszerre csak egyikük lehetett a teremben. Az elismerésül kapott ajándékcsomagban többnyire a túrázást segítő hasznos dolgok voltak, például kulacs, szendvicstasak, sebtapasztartó, ceruza, toll, kitűző. Számomra a legnagyobb örömet azonban két családi belépő okozta, az egyik a Budakeszi Vadasparkba, a másik a Jeli Arborétumba szól.

Hajnalka Réka elmondta, hogy két éve kedvelte meg a fényképezést, és a természetfotók mellett szívesen készít portrékat is. Jó szórakozásként, szép hobbiként szeretné folytatni ezt az elfoglaltságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!