Kiállítás

2023.01.20. 16:00

Gyermekvilág a rajzokon – Korbuly Ági illusztrációi a Liszt-iskolában (galéria)

A közelgő Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan újabb kiállítás nyílt a Liszt-iskola galériájában. Ezúttal Korbuly Ági illusztrátor legújabb, eddig nem látott alkotásai kerültek a falakra.

Mozsár Eszter

Korbuly Ági, Tóth Renáta, a könyvtár igazgatóhelyettese és Kiss Gábor a megnyitón

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A vendégeket Horváthné Vajda Etelka nyugalmazott intézményvezető köszöntötte, a zenei aláfestésről pedig a 2.a osztályos diákok és az őket felkészítő pedagógusok gondoskodtak. A február végéig látható tárlatot Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Mint mondta, az egervári kötődésű, jelenleg Budapesten élő Korbuly Ági könyvillusztrátor az ELTE néprajz szakán és a Corvin Rajziskola illusztráció szakán végzett. Kulturális antropológusként megjárta például Mongóliát. 

A Pagony kiadó gondozásában megjelent Kertész Erzsi Mindig másnap című mesekönyve őrzi keze nyomát, mellette több projektben vett részt a szabadúszó illusztrátor. Emellett gyerekeknek tart foglalkozásokat, szakköröket, akiket a különféle grafikai, kép- és tárgyalkotó technikákkal és a vizuális történetmesélés változatos formáival, módjaival ismertet meg. A mostani munkákat ismert irodalmi alkotások ihlették, amiket sajátságos formanyelven ad át a nézőnek a művész. Az iskolagalériában most néhány hétig Devecseri Gábor Állatkerti útmutatója, Romhányi József állatverseinek és Zelk Zoltán Három nyulak című költeményének világa kel életre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!