2023.02.22. 09:00
Huszonegy éve sütik közösen fánkot a botfai Őszirózsa Nyugdíjas klub tagjai
Először 21 évvel ezelőtt búcsúztatták közös fánksütéssel és ebéddel a farsangot a botfai Őszirózsa Nyugdíjas klub tagjai. Szerencsére a húshagyókedd még a nagyböjtöt megelőző nap, így az első ételként készített paradicsomos-, babos kerekrépalevest alaposan megpakolhatták hússal.
Gecse Péter a fánksütésben jeleskedő asszonyok körében. A képen mellette Dömötör Józsefné, előtte a sorban (balról jobbra) Pesti Tiborné, Németh Szilveszterné, Gulyás Erzsébet, Ekler Józsefné, Szakács Jenőné, Salamon Károlyné, Salamon Gyuláné és Simon Lívia
Fotó: Fincza Zsuzsa
Kedden az Erdődy-Hüvös kastély konyhájában 6 kiló lisztből sütötték a fánkot, minden feladatnak megvolt a felelőse: a háziasszony szerepét és a főzést Dömötör Józsefné Éva vállalta; Salamon Károlyné Ildi, Gulyás Erzsi és Ekler Józsefné Kati dagasztotta; Simon Lívia és Pesti Tiborné Zsuzsa szaggatta; Szakács Jenőné Marika sütötte; Salamon Gyuláné Erzsi porcukorral hintette meg a fánkot; Németh Szilveszterné Ildikó, a klub vezetője pedig mindenkinek kézre adta, amire szüksége volt.
- Büszke vagyok a nyugdíjasainkra, civil szervezeteink közül nemrég a tollfosztóval ők nyitották az évadot, s az eredeti receptekkel ezúttal is egy régi falusi hagyományt elevenítettek fel. Fiatalos lendületük ragadós, a mai nappal is 3 új taggal bővült a klub. Amúgy a fiatalság sem henyél, már készülünk a március 15-ei ünnepségre, s tervezzük, hogy a jövőben a gyerekeinket, a nyugdíjasokkal pedig az unokákat is bevonjuk rendezvényekbe - fogalmazott Gecse Péter mint a településrészi önkormányzati vezetője.
Botfán az is farsangi hagyomány, hogy a húshagyókeddi ebédre meghívják a város vezetőt is, akik Balaicz Zoltán polgármesterrel az élen szokásukhoz híven ezúttal is elfogadták az invitálást.