Versünnep a Rozgonyi-iskolában

2023.03.29. 16:30

Közel száz óvodás és iskolás szavalt Nagykanizsán

A diákokat, szüleiket és felkészítő tanáraikat Mezriczky Lajos igazgató köszöntötte az iskola tornatermében, ahol az énekkar adott műsort. Ezt követően a gyerekek korcsoportokra bontva foglalták el az osztálytermeket, ahol igazi versünneppé varázsolták a rendezvényt.

Pásztor András

Az idei szavalóversenyre közel száz óvodást és iskolást neveztek

Fotó: Szakony Attila

Hederics Andrea, a verseny szervezője, a Rozgonyi-iskola magyartanára elmondta: az Arany János Szavalóversenyt immár 33. éve rendezik meg a városi és a városkörnyéki diákok számára. A versenyen való részvételt ki kellett érdemelni, az iskolai előselejtezőkön legjobban teljesítő gyerekek érkeztek a versenyre.

Az énekkar az iskola tornatermében adott műsort Fotós: Szakony Attila

- Külön korcsoportban mérettetik meg magukat az óvodások, az 1-2. osztályosok, a 3-4. osztályosok, az 5-6. osztályosok és a 7-8. osztályosok - mondta Hederics Andrea, aki elárulta: az óvodásoknak és az alsó tagozatos diákoknak egy szabadon választott verset kellett előadniuk, míg a felsősök  a szabadon választott vers mellett egy József Attila-költeményt is elszavaltak.

Fotós: Szakony Attila

A felső tagozaton legjobban teljesítő diákok hamarosan a megyei József Attila Szavalóversenyen is bizonyíthatnak. Az eredményekről később tudósítunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában