Zenés találkozó

2023.04.16. 18:00

A népdalok útján járt a Rezedák Dalkör (videóval)

A népdalok útján címmel tartottak szombaton zenés rendezvényt a bajcsai városrész művelődési házában.

Korosa Titanilla

Képünkön a házigazdák, a Rezedák Hagyományőrző Dalkör

Fotó: Szakony Attila

A bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör népdalos találkozóján a házigazdák mellett bemutatkozott Letenyéről a Mákvirág Citerazenekar, valamint a Zalaapáti Harmonikazenekar. A házigazdák előadásában zalai népdalokat hallhatott a közönség, a jó hangulatú eseményt tánccal és bállal zárták.

Marczin Jenőné, a Rezedák dalkör vezetője elmondta, hogy 2011-ben alakult meg a csoportjuk énekelni szerető helyi asszonyokból. Céljuk, hogy őrizzék a népdalkincset és továbbörökítsék a hagyományokat. Főként népdalok szerepelnek a repertoárjukban, de adtak már elő katonadalokat is.

A dalkör tagsága az elmúlt immár több, mint 10 esztendő alatt kicserélődött, az alapító tagok már nincsenek köztük. Jelenleg Németh Renáta zenetanár, karnagy művészeti vezető irányítása mellett hat taggal működnek, a legidősebb dalkörös 83 éves, aki kora ellenére aktívan részt vesz a csapat életében. A Rezedák vezetője arról is beszélt, hogy szeretnék bővíteni, fiatalítani a népdalkört, ezért várják az éneklést kedvelő érdeklődőket. Bajcsa városrész közösségi életének aktív szereplője a helyi nyugdíjasklub, a dalkör tagjai is köztük vannak és igyekeznek élénk kulturális színfoltként jelen lenni. Szoros kapcsolatot ápolnak a környékbeli nóta- és dalkörökkel, nyugdíjasklubokkal. Megalakulásuk 10 éves évfordulóján pedig rangos elismerésben részesültek, elnyerték az Arany Páva Nagydíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában