Zajos siker

2023.04.16. 18:30

Remek hangulat a fúvósok koncertjén

Zajos sikert aratott szombaton a Nagykanizsai Fúvószenekar, melynek tagjai a Medgyaszay Házban adtak koncertet.

Pásztor András

A Tatár Csaba által dirigált kanizsai fúvósok ismét remek hangulatot teremtettek a koncerten

Fotó: Gergely Szilárd

A két blokkból álló zenei reperortár első részében inkább a komolyabb fúvószenei darabok csendültek fel, míg a műsor második felében jazz és popzenei válogatások átiratait hallhatta a közönség. Mint azt Tatár Csaba, a fúvósoszenekar vezetője elmondta: utoljára 2019-ben tudták megrendezni szokásos tavaszi koncertjüket, a Covid-járvány ideje alatt ugyanis nem lehetett több száz fős rendezvényeket tartani.

– A járvány, sajnos a zenekari létszámra is rossz hatással volt, a fiatalok közül az átlagosnál kevesebb fúvóst sikerült beilleszteni a csapatba, így aztán az is sikerként könyvelhető el, hogy képesek vagyunk koncertet adni – szögezte le Tatár Csaba, aki egyúttal azt is jelezte: a jelenleginél több támogatásra lenne szükségük, hogy új hangszereket, fellépő ruhákat tudjanak vásárolni. Ettől függetlenül a közösségi élményt is jelentő nyári programjaikat mindenképpen szeretnék megvalósítani, tervben van többek között a Balatonmáriai Fúvóstalálkozón való részvétel és egyéb meghívásoknak is szívesen eleget tesz majd a zenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!