Vadon élő állatokat fényképez

2023.05.05. 13:30

Czédli Mónika Közel című kiállítása a Liszt-iskolában

Közel címmel a vármegyeszékhelyen élő Czédli Mónika természetfotóiból nyílt kiállítás a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában pénteken. A június 10-ig látogatható tárlatot Nagy Réka klinikai szakpszichológus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, a résztvevőket Horváthné Vajda Etelka nyugalmazott intézményvezető köszöntötte, közreműködtek az intézmény tanulói.

Mozsár Eszter

Nagy Réka és az alkotó, Czédli Mónika a természetfotók előtt

Forrás: ZH

A fiatal alkotó 2019-ben, az ELTE Savaria Egyetemi Központban szerzett magyar-rajz szakos tanári diplomát. 2017 óta mutatkozik be csoportos és egyéni kiállításokon, így többek között láthattuk műveit Szombathelyen, a pécsi Zsolnay-negyedben, a tatai GROTTA kortárs képzőművészeti válogatáson, illetve a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításon.

Czédli Mónika, Horváthné Vajda Etelka és Nagy Réka a megnyitón
Forrás: ZH

Az utóbbi időben szívesen fotózza az erdők, mezők vadjait. Czédli Mónika saját bevallása szerint olyan témákat keres, amelyek kizökkentik a hétköznapok szürkeségéből és kreatív megoldásokra késztetik. „Néha meglepően közel engednek magukhoz az állatok, mintha éreznék, hogy nem jelentek veszélyt a számukra. Barátságot kötöttem egy rókával, többször összefutottam vele fényképezés közben és elkísért, de olyan is előfordult, hogy egy őzsuta modellt állt nekem, hagyta, hogy körbesétáljam” – mondja az alkotó.

A lelkünket is simogató természet varázslatos világát bemutató tárlat június 10-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában