31. alkalommal köszöntik a képzőművészeket

2023.05.25. 14:30

Vasárnap megnyílik a nemzetközi művésztelep Kendlimajorban

Május 28-án, vasárnap 19 órakor 31. alkalommal köszöntik a világ tizenkét országából érkező képzőművészeket Kendlimajorban, a Ludvig Nemzetközi Művésztelepen.

Benedek Bálint

A kendlimajori művésztelepen a házigazdák, Ludvig Zoltán és Ludvig Klára már készen áll a kortárs alkotók fogadására

Fotó: Szakony Attila

A kortárs művésztelepről a házigazdák, Ludvig Klára és Ludvig Zoltán festőművész sajtótájékoztatón beszéltek. Elmondták: az előző évtizedek hagyományait követve 35 magyar és külföldi művész vesz részt a szimpózium munkájában. 

- A Kendlimajorba látogató alkotók a világban meglévő irányzatokból mutatnak meg széles szeletet - folytatták. - A művészetkedvelő közönség előtt nyitott a telep, ráadásul a látogatók személyesen is találkozhatnak az alkotókkal. A művésztelep többek között hazai és külföldi magánszemélyek, cégek támogatásával és pályázaton nyert forrásból valósul meg. Szinte minden napra jut valamilyen program, ami ingyenesen látogatható.
Hozzátették: május 28-án, vasárnap 19 órakor lesz a nyitóünnepség, ahol Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere köszönti a vendégeket, majd Nagykanizsa Megyei Jogú Város Vegyeskara és a Tiborcz trió. Május 30-án, kedden 17 órakor Nagykanizsán, a Plakátházban „Ludvig 70” címmel Ludvig Zoltán festőművész gyűjteményes kiállításának megnyitója lesz, amit Matits Ferenc művészettörténész nyit meg.
Június 3-án, szombaton 10 órától a műgyűjtők napját tartják, másnap, június 4-én, vasárnap 10 órától nyílt nap lesz. Bár a művésztelep minden nap látogatható, ezzel még inkább szeretnék felhívni a figyelmet erre a lehetőségre. Esténként, 21 órától pedig a művészek egyenként is bemutatkoznak. Június 10-én, szombaton 19 órakor ünnepélyes zárókiállításon mutatják be a két hét termését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában