Utassy József emlékére

2023.05.10. 11:00

Versünnepet tartottak Lentiben

Mintegy 70 versmondó részvételével tartották meg a Versünnep elnevezésű szavalóversenyt kedden a városi könyvtárban.

Korosa Titanilla

A 2. osztályos Takács Elena szaval, balról Vida Törnár Judit, Utassy Józsefné, Szekeres Frigyesné

Fotó: Korosa Titanilla

Tóth Sándorné, a szervező Lenti Arany János Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a versmondó rendezvény Utassy József költőhöz kapcsolódik, emlékét kívánják ily módon is őrizni, tisztelegni előtte. Az irodalmi rendezvényre több általános iskola tanulói kaptak meghívást, érkeztek versmondók a Muravidékről Lendváról, Göntérházáról, és a helyi intézmények mellett Pákáról is jelentkeztek szavalók. 

Fotó: Korosa Titanilla

A diákok szabadon választott Utassy-költeményekkel léptek a zsűri elé, a versválasztást meghatározta a szavalók életkora. A felső tagozatosok előadásait Soós József költő, nyugalmazott népművelő, Zágorecz Csuka Judit költő, nyelvész, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója, illetve Mihály Péter, a zalaegerszegi Hevesi-színház rendezője, színművésze értékelte. 

Az alsó tagozatosok Vida Törnár Judit, az 1. számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola igazgatója, Szekeres Frigyesné versmondó és Utassy Józsefné Horváth Erzsébet alkotta zsűri előtt szavaltak. 

Fotó: Korosa Titanilla

A versmondókat korcsoportonként díjazták, különdíjak is gazdára találtak, s a legjobbak Utassy-válogatással is gazdagabban térhettek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában