Ajánló

2023.06.16. 08:30

Mutatjuk a hétvége programkínálatát

ZH

A tavalyi EgerszegFeszt egy pillanata Fotó: ZH-Archívum/Pezzetta Umberto

EgerszegFeszt

Zalaegerszegen pénteken 16 órakor tartják a háromnapos EgerszegFeszt megnyitóját a Széchenyi téri nagyszínpadon. Koncertek (köztük pénteken Vad Fruttik, szombaton Ocho Macho és MangoRise, vasárnap PASO), utcaszínház, táncház, filmvetítések, kéklámpás felvonulás, különböző gyerekprogramok és bábelőadások várják a fesztiválozókat, koncertet ad a Készenléti Rend­őrség Zenekara, hangsúlyosak lesznek a táncos programok, és nem marad el a Kossuth utcai gasztro- és kézművesvásár sem.

Bábművészeti világtalálkozó

Zalaegerszegen a hétvégén folytatódik a Bábművészeti világtalálkozó. Nyitó produkcióként pénteken 15 órától a Dísz téren óriásbábos felvonulást láthatnak az érdeklődők. Ezt az estig tartó programban egyebek mellett marionettcirkusz, vásári bábjáték, bohóc-show, interaktív gyermekkoncert követi. Szombaton az egész napos programsorozat 10 órakor kezdődik gólyalábas-óriásbábos utcaszínházi produkcióval, ezt követően a nap folyamán lesz kesztyűsbábjáték, bohóc- és akrobataműsor, interaktív játéktér gyermekeknek.  Vasárnap 10 órakor gólyalábas felvonulás jelzi az előadások kezdetét, ez után a 18 óráig tartó programfolyamban cirkuszi akrobataszám, kesztyűsbájáték, koncert, artistashow kínál majd szórakozást minden korosztálynak.  

Tárlatvezetés a múzeumban

Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban tárlatvezetéssel várják a látogatókat két állandó kiállításon az Egerszeg Fesztivál idején.  Június 17-én, szombaton és június 18-án, vasárnap 14 órakor Az agyag életre álmodója – Németh János kerámiái kiállításon kalauzolják az érdeklődőket. Ezt követően mindkét napon 16 órakor az Elődeink élete várostörténeti kiállítás is tárlatvezetéssel nézhető végig.

Búcsúi szentmise 

Pénteken ünnepli búcsúját a hévíz-egregyi Jézus Szíve-templom. Tizennyolc órától szentségimádásra várják a híveket, amit 19 órától ünnepi szentmise követ. 

Örvényesvölgy fesztivál 

Folytatódik a két hétvégés Örvényesvölgy fesztivál Zalacsányban. Pénteken mások mellett fellép a Gipsy Kings by Diego Baliardo, az Anima Sound System és Kevin Davy Whites, szombaton pedig a Németh Ferenc Trio, Candy Dufler és a Deladap. A két nap során számos további kulturális és szórakoztató program várja a vendégeket két színpadon, illetve a Pálos Resortnál.  

Retró autók 

Immár 16. alkalommal rendezik meg a Lotus Retro elnevezésű programot a hévízi Lotus Therme Hotelben. Szombaton tájékozódási túraverseny várja a résztvevőket a térségben, vasárnap pedig veteránautó-kiállítást rendeznek, amelyen nemcsak oldsmobile-ok láthatók majd, hanem napjaink luxusautói is.     

Divatbemutató 

Folytatódik a Hévízi Vállalkozók Egyesületének My day, My style divatbemutató-sorozata. Szombaton 20 órától a Deák téren láthatja a közönség a zenés show-t, napközben pedig előadások várják az érdeklődőket.  

Ezüstmise 

Felszentelésének 25. évfordulóján hálaadó szentmisét mutat be Tál Zoltán, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa vasárnap 17 órától. Az ezüstmisét agapé követi. 

Családi nap

Szombaton Iklódbördőcén 14 órától a rendezvényudvaron tartanak családi napot. Lesz zenés program, pónilovaglás, arcfestés és egyéb szórakoztató programok. 

Testvértelepülési találkozó

Szombaton és vasárnap Paton testvértelepülési találkozót tartanak, melynek vendége a szlovákiai Pat település. A faluházban szombaton 12 órakor a vendégek fogadásával kezdődik az esemény, az ünnepélyes megnyitó 17 órakor lesz, majd vacsorával és kulturális műsorral folytatódik a találkozó. 

Termelői piac

Szombaton Újudvaron 8-12 óra között tart nyitva a helyi termelői piac és kézműves vásár. 

Szabadtéri mozizás

Szombaton Szécsiszigeten szabadtéri mozizásra várják az érdeklődőket a Kerka Vízimalom udvarára, ahol a Hadik című magyar kalandfilmet vetítik 20.45-től, de már 18 órától várják az érdeklődőket a helyszínen.  

Falunap

Vasárnap Belsősárdon falunapot tartanak. Az ünnepi szentmise 11.30-kor kezdődik, délben kezdetét veszi a főzőverseny, az eredményhirdetést 15.30-kor rendezik, ezután kulturális műsor indul zenés fellépőkkel, a sztárvendég Márió, a harmonikás lesz, aki 19 órakor lép fel. 

Nyitott pincék program 

Szombaton a Förhénc-hegyen Nyitott pincék program lesz. Megkóstolhatják a látogatók Nagykanizsa díjnyertes borait a Templom kertben, valamint a résztvevő pincészetek kínálatát. Emellett 14 órától zenés program várja az érdeklődőket, fellép a Nagykanizsai Fúvószenekar kisegyüttese, a Les Pommes De Terres, majd Kefir koncertezik, végül a Zala Gyöngye Táncegyüttes lép színpadra. Este a Zero zenekar zenél.  

Esti vonatozás

Szombaton a Múzeumok éjszakába programhoz kapcsolódva esti vonatozásra várja az érdeklődőket a Zalaerdő Zrt. a Csömödéri Állami Erdei Kisvasúttal. A dízelmozdonyos járat 19.45-kor indul Lentiből a Zajda-Doboskert megállóhelyre, ahova 20.15-kor érkezik meg és negyed óra múlva indul vissza. Az esti vonatozás során megfigyelhető az erdő élővilága. E napon Lentiben a kisvasút állomáson található „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” címet viselő erdészeti, fűrészipari, vasúttörténeti, valamint vadászati állandó kiállítás 19-től 21.30-ig tekinthető meg. 

Bakancsos túra 

Bázakerettyéről, a Déryné Művelődési Háztól indul szombaton az Olajos körút nevű teljesítménytúra, amit a geológus Papp Simon emlékére szervez meg évről évre az Olajipari Természetbarát Egyesület. Az idei programban három különböző hosszúságú táv vár a résztvevőkre. Nevezni a helyszínen lehet. Az indulási időpont 7 órától 11 óráig folyamatos, a zárás 19 órakor lesz.   

Antal-napi búcsú 

Letenyén, az egyedutai kápolnánál vasárnap tartják a hagyományos Antal-napi búcsút. 16 órakor a városrészben található kápolnánál szentmise, azt követően a Mura Térsége Tűzoltózenekar ünnepi koncertje várja az érdeklődőket.   

Templom megáldása 

Salomváron vasárnap 16 órakor ünnepi szentmise keretében a Szent János-templom felújítás utáni felszentelését végzi dr. Székely János megyéspüspök.  

Idegenforgalmi szezon 

Lendván, a Vinarium kilátótoronynál szombaton 11 órai kezdettel tartják az idei idegenforgalmi szezon hivatalos megnyitóját, valamint a Lendva Várja Önt Turisztikai Szövetség fennállásának 10 éves jubileumi ünnepségét. Az esemény apropóján zenés szórakoztató program várja az érdeklődőket, amelynek fellépői Dusko Lokin, Ivica Pepelko, Ivan Mezga, Brigita Suler, Zeljko Kruslin Kruska, Davor Borno, valamint a Duo La Vita lesz. 

Kézimunka-kiállítás 

Csentén, a muravidéki település faluotthonában szombaton 14 órakor a helyi hímzőszakkör tartja megalakulása 35. évfordulójára szervezett kiállításának megnyitóját.   

Múzeumok éjszakája 

Lendván, a Galéria és Múzeumban szombaton 18 órától Múzeumok éjszakája programot tartanak, amely gyermekeknek szóló grafikai műhelymunkával veszi kezdetét. 19 órától a helyreállított várfalak és kilátó ünnepélyes átadóját tartják, s ezzel együtt bemutatják a Lendvai vár az évszázadokon át című kiállítást is. 20.30-tól a Kontrabant együttes zenél, míg 22 órától az Andy Warhol kiállítást tekinthetik meg tárlatvezetéssel az érdeklődők. 

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, a Gardenben szombaton tanévzáró zenés partit tartanak, aminek Silverman és Bubu lesz a hangulatfelelősei. A Mimosa Lounge három napos programsorozattal készül a hét végére, pénteken magyar slágerek éjszakája lesz, szombaton LaDisco és Tom Symon keveri a zenét, vasárnap a Con Classe duó ad koncertet. Nagykanizsán, a Cserebogár Bár teraszán szombaton 20 órától a Les Pommes de Terres mutatja be jazzprogramját. A Plakátház Kultúrkocsmában szombaton 16 órától a német Landegaard, valamint Numbred, Vestrange és Dave Talkless gondoskodik a zenéről. Zalalövőn, a városközpontban felállított partisátorban szombaton 22 órától a Fáraó bulizenekar játszik. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Yamina és Silverman, szombaton Dr. BRS és Roland szórakoztatja a közönséget. Lendván, a Bánffy Központ udvarán pénteken 20.30-kor a Mojo zenekar ad koncertet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!