Helyi kultúra

2023.08.05. 14:00

Elkezdődött a nemzetközi bábfesztivál Lendván

Bábok nélkül kezdődött a 2023-as nemzetközi bábfesztivál Lendván, pénteken este ugyanis hagyományos színházi darabbal, egy vidám mesejátékkal nyitotta a Horvátországból érkezett Pinklec társulat az öt előadásból álló rendezvénysorozatot.

Gyuricza Ferenc

A Csáktornyáról érkezett Pinklec társulat az időjárási körülmények miatt a Városi Színház és Hangversenyteremben tartotta előadását

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Bábkikötő elnevezésű fesztivált öt év szünet után rendezik meg újra a muravidéki kisvárosban. Az augusztus 22-ig tartó rendezvénysorozatban két szlovéniai, egy horvát, egy szlovák és egy magyar társulat mutatkozik be. A bábfesztivál szervezői nemcsak azt tűzték ki célul, hogy a nyári turisztikai időszakban szórakoztatási lehetőséget kínáljanak a muravidéki városban élő, illetve az ide látogató kisgyermekes családok részére, de az is szándékukban állt, hogy a bábjáték, mint fontos művészeti ág sokszínűségét is bemutassák. A következő előadást augusztus 11-én, pénteken tartják 18.30 órakor, akkor a helyi Pupilla Bábszínház egy ősbemutatóval lepi meg a közönséget, a Bartal Kiss Rita által írt Szomszédság című, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott bábjátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!