Ifjúsági zenei bérlet

2023.11.13. 13:30

Dixielandmuzsika a kanizsai fiataloknak

Az ifjúsági zenei bérlet első előadását nemrégiben tartották a HSMK színháztermében. A koncerten a hévízi Happy Dixieland Band tartott érdekes, izgalmas jazztörténeti utazást a diákoknak.

Benedek Bálint

A hévízi együttes koncertjén jól szórakoztak a kanizsai gyerekek

Fotó: Szakony Attila

A gyerekek kitörő örömmel, lelkesen hallgatták végig a műsort, amelyben egy kiváló, klasszikus felépítésű dixieland zenekart hallhattak, kitűnő zenészekkel, nagyszerű improvizációkkal, a jazz őskorát felidéző ismert dallamokkal.

Fotó: Szakony Attila

- A Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület egyik fontos célja, hogy a kanizsai diákságot számos különféle zenei műfajjal, korszakkal, formációval megismertesse a bérletsorozat alatt - mondta Balogh Tünde, a szervezet elnöke. - A koncerteket az önkormányzat mellett több kanizsai cég is támogatja.

A dixieland után lesz még hallható többek között reneszánsz és romantikus zene a Kanizsai Szimfonikus Zenekarral. A sorozatban fellép a kanizsai Kamarazenei Műhely, ők humoros zenedarabokat játszanak, de a Kaláka együttes és Bősze Ádám a Virtuóz című előadása is szórakoztatja a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában