Foci

2017.11.06. 20:04

Simonfalvi Gábor: nem emlékszem rá, de ijesztő volt, ahogy összeestem

Ahogy hét végi híradásainkban már jeleztük, ijesztő jelenet zajlott le szombaton a Tarr Andráshida-III. Ker. TVE NB III-as labdarúgó-mérkőzésen, amikor Simonfalvi Gábor, a hazaiak játékosa egyszer csak összecsuklott és eszméletlenül terült el a pályán.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Azóta jobban van, ezt magától az érintettől tudtuk meg.

A futballban benne van, hogy egy-egy ütközésnél a földön maradnak a játékosok, csakhogy Simonfalvi Gábor éppen akkor rogyott össze, amikor sem a labda, sem pedig más nem tartózkodott körülötte...

A jelenet éppen ezért volt félelmetes, s azonnal megszakadt a játék. Mindkét kispadról egyszerre indult meg felé a segítség, rövid ápolás után Simonfalvi Gábor talpra állt, de érthető módon rohammentővel kórházba szállították.

Az élvonalban a ZTE FC és a PMFC csapatát is erősítő védő, a ZTE korábbi csapatkapitánya már jobban van és már otthon. Kérésünkre elmesélte, miként emlékszik arra, hogy mi történt vele.

- Csak arra emlékszem, hogy fejeltem egyet, majd a földön fekszem, és nagyon sokan állnak körül... – mondta el Gabó, ahogy nagyon sokan ismerik. – Azt már az öltözőben mondták: egészen más történt, és hogy senki nem volt mellettem, amikor összecsuklottam. Az az igazság, már a mérkőzés közben is éreztem, hogy nehéz a légzésem, de ilyen elő szokott velem fordulni, főleg, amikor változékony az időjárás.

Korábban voltam már evvel a problémával kivizsgáláson, de az nem mutatott ki semmit. A héten volt egy megfázásom is és utólag elmondták: nem most volt, ám nem is régen, de átestem egy sérvműtéten, s talán az is közrejátszhatott a rosszullétben. A kórházból kiengedtek, de vizsgálatokon kell átesnem, hogy mi okozhatta ezt a problémát. Én ugyan nem emlékszem rá, de többen, így a szüleim és a feleségem is elmondták: ijesztő volt, ahogy összeestem...

Simonfalvi Gábor azt is elmondta: rengetegen keresték, vagy küldtek nekik üzenetet, ami nagyon jólesik számára.

- Tényleg, akinek csak tudok válaszolok, de őszinte leszek: nem örülök, hogy ez történt velem – folytatta. – Ugyan nem tudtam úgy megijedni, mint akik látták az esetet, hiszen nem is emlékszem rá, de zavar egy kissé, hogy mi okozhatta. A kötelező vizsgálatokon túl akarok jutni, ám nem szeretném úgymond túllihegni sem a dolgot. Amennyiben negatív lesz minden, vissza akarok térni a pályára, ez nem lehet vitás.

Fotós: Szekeres Péter

A sors fintora, hogy Simonfalvi Gábort „elkísérte” a kórházba egyik csapattársa, Szegleti Gergely, de persze ő sem jószántából ment... Az első félidőben kapott egy rúgást a tarkójára, emiatt le kellett cserélni, de később rosszul érezte magát, s mint kiderült, agyrázkódást szenvedett.

- Szerencsére Gergő is jobban van, őt is hazaengedték. Kórházban kikötni nem jó dolog, de azért vicces volt, ahogy ültünk a kórház folyosóján, mint két veréb, egyenmelegítőben, egy győztes meccs után... – tette még hozzá Simonfalvi Gábor, hiszen csapata 3-1-re nyert. S valóban, a történetnek tényleg ez az egyetlen örömteli része...

A következő pedig legyen az, hogy mindketten hamarosan visszatérhetnek a pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában