Z+D Kupa

2017.12.18. 18:51

Győri siker Keszthelyen, s már várják a hévízi tornát

Győri sikert hozott a Balaton-parti városban rendezett XV. Z+D Kupa pénzdíjas teremlabdarúgó torna. A viadal főszervezője szerint érdemes akár messzebbről is hívni csapatokat a nívó érdekében.

Kerkai Attila

Támad a Petrovics Apartman csapata a kékmezes Szigetszentmiklós-4IG ellen már az egyenes kieséses szakaszban Fotó: Keszey Ágnes

Szombaton a Csokonai Sportcsarnokban a csoportmérkőzésekkel kezdődött a viadal, majd vasárnapra is maradt még csoportmeccs, ám döntően ekkor már a kuparendszerű, azaz egyenes kieséses szakasz szolgáltatta az igazi izgalmakat. A csoportokból az első három helyezett, illetve a legjobb negyedik csapat jutott a nyolcaddöntőbe.

Igazából a negyeddöntőben élesedtek a küzdelmek, hiszen két találkozón is csak büntetők után dőlt el a továbbjutás kérdése. A későbbi győztes győri Cső-Lavina viszonylag biztosan verte a gyenesdiási UniAir-t, a keszthelyi Betlee viszont az addig jól menetelő Szigetszentmiklós 4IG csapatát büntetők után győzte le. A keszthelyi Volvo Penta szintén hetesek után múlta felül ellenfelét. Az elődöntőben a Csó-Lavina már nem kegyelmezett az egyébként kellemes meglepetésre négy közé jutó Volvo Pentának, a Betlee viszont csak büntetőkkel maradt alul az Ececével szemben.

Támad a Petrovics Apartman csapata a kékmezes Szigetszentmiklós-4IG ellen már az egyenes kieséses szakaszban Fotó: Keszey Ágnes

A bronzérmet végül a Betlee szerezte meg, míg a döntő, szoros csatában végül a győri Cső-Lavina sikerét hozta az Ecece Óbuda ellen. Az esti helyosztók a Csokonai Sportcsarnokban már nagyon sok néző előtt zajlottak, s összességében is elégedettek lehettek a szervezők.

- Eseménydús két napon jutottunk túl a várakozásoknak megfelelően színvonalas tornán – említette a zárást követően Fóth Gyula, a torna szervezője. – Akadtak már a csoportmeccsek során, de később még inkább parázs hangulatú összecsapások, viták, ám összességében nem akadt kirívó eset egyetlen alkalommal sem. Aminek örülünk, hogy a messzebbről érkezett és esetenként Keszthelyre most először látogató csapatok is elismerték, hogy ez egy nívós rendezvény. Úgy látjuk, értékelik, hogy az átlagosnál erősebb mezőny gyűlik össze. Örömteli volt pár csapat játéka, így a szombathelyi Nightmarr, amelynek fiataljai koruk ellenére is érett játékot nyújtottak, és ezt a közönség is elismerte.

Fóth Gyula pedig már szervezi a hévízi Kerub Kupát (január 6-7.), amelyre még lehet jelentkezni és a tapasztalatok alapján a pénzdíjas viadal még erősebb mezőnyt vonz majd Hévízre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában