Lábtollas

2018.03.05. 20:46

Kunics Kanizsáról kölcsönbe Cserszegtomajra szerződött

Dunaújvárosban a gyermek, a serdülő és az ifjúsági korcsoport, Újszászon pedig a felnőttek számára kezdődött meg a lábtollas országos rangsoroló kupasorozat. Közben Kunics Réka Kanizsáról kölcsönbe a Cserszegtomajhoz szerződött

Kühne László

A futball szeretete nem változott, Kunics Réka (feketében) továbbra is játszik az NB II-es Ziccer NLSE csapatában. Képünk egy korábbi bajnoki találkozón készült Fotó: Pezzetta Umberto

Újvárosban a mezőny hét egyesület 99 versenyzőjéből állt, köztük a cserszegtomaji és nagykanizsai indulók, akik egyéni és csapat kategóriában mérték össze tudásukat. Díjazták a tavalyi év legjobb utánpótlás játékosait: a cserszegtomaji Belovári Panna a gyermek kategóriában, míg a kanizsai Horváth Gergő az ifjúságiak közt lett a legjobb.

Gyermek korcsoportban a cserszegtomaji leányok kupagyőzelmet szereztek, emellett Belovári az egyéni elsőséget is begyűjtötte. A serdülőknél ezüstöt ért el a cserszegtomaji fiú és a leány csapat, valamint a klubból Lázár Petra egyéniben is. Az ifjúsági csapatoknál a Zemplén SE játékosai a dobogó második fokáig jutottak, majd Horváth Gergő szerzett egyéni győzelmet.

Újszászon a múlt évi felnőtt országos rangsoroló, vb-válogató sorozat érmeit is átadták: első lett a ZSE női csapata, második a klub három férfi játékosa és egysége, míg a kanizsai Kunics Réka, illetve a cserszegtomaji női páros a harmadik helyen zárt.

A versenyen kupagyőztes lett a Cserszegtomaji SK női csapata, amelyet 2018-ban a kanizsai Kunics Réka és Balogh Eszter is erősít. Mivel a ZSE-től egy év alatt három válogatott játékos is távozott (Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma), a kanizsaiak egy évre kölcsönadták két értékes játékosukat a másik zalai lábtollas fellegvárnak, hogy eredményesebben szerepelhessenek. Kunics egyéniben is az élen végzett a 23 fős mezőnyben. A férfiaknál a ZSE centercsapatát Takács Endre a 2. helyre vezette. Egyéniben Farkas Balázs (ZSE) a legjobb zalai férfiként bronzérmet szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában