Kézilabda

2018.03.27. 18:15

Magabiztos kanizsai siker Keszthelyen

A kézilabda NB II-ben a hét végén csak a férfiaknál rendeztek fordulót, a Délnyugati-csoportban pedig zalai rangadót. A Keszthelyi Georgikon DSE a csoport második helyén álló Nagykanizsai Izzó SE-t fogadta és a papírformának megfelelően kanizsai siker született.

Góth Imre

Az őszi kanizsai találkozó után ezúttal Keszthelyen is az N. Izzó csapata győzött. Szemben a KGDSE játékosa, Bálványkövi Attila (sárgában), mellette a vasárnapi meccs legjobbja, Hári Kristóf Fotó: SZA /Zalai Hírlap

Keszthely GDSE- Nagykanizsai Izzó SE 25-33 (10-16)

Keszthely, 110 néző. Jv.: Gáspár, Vörös.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Tölli, Baranyai 4, Csiszár 4, Kovarszki 2, Harnóczi 2, Kránicz, csere: Szente 1, Kretz, Bálványkövi 4, Tóth L. 6, Sasvár 2. Edző: Illés Csaba.

Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 6, Csalló 6, Hári 7, Kiss G. 6, Lebár, Vadász 1, csere: Török (kapus), Füle 1, Gilitisch 3, Jónás 2, Tóth S. 1, Kisgéczi, Tompek, Babati. Edző: Madarász Péter.

A megyei rangadón felváltva estek az első gólok, a lendületes játékban a 15. percben 7-7-re álltak a felek. Aztán a hazai támadásbefejezések rendre a kapu mellé szálltak, ellenben 4 kanizsai gól született zsinórban. A félidő utolsó perceiben egy újabb hármas vendégsorozat következett, benne néhány szépségdíjas találattal.

Az őszi kanizsai találkozó után ezúttal Keszthelyen is az N. Izzó csapata győzött. Szemben a KGDSE játékosa, Bálványkövi Attila (sárgában), mellette a vasárnapi meccs legjobbja, Hári Kristóf Fotó: SZA /Zalai Hírlap

Fordulás után három keszthelyi góllal folytatódott a mérkőzés, majd egy ötös válasz érkezett rá. Szép csendben mégis felzárkózott a Keszthely, az 52. percben 22-26-nál tovább csökkenhetett volna a különbség, ám a szépségbe fulladó helyzetből indított a Kanizsa, és ezt követően négy újabb gólt szerzett. A hazaiak nem adták fel, ám minden igyekezetük ellenére sem jutottak közelebb, sőt, ebben az utolsó szakaszban is nőtt még a különbség.

Látványos, izgalmas mérkőzést vívott egymással a két zalai gárda, megérdemelt Izzó sikerrel.

Jók: Szemerédi, Baranyai, Tóth L., ill. Hári, Bándi, Csalló, Kiss.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában