Női amatőr kosárlabda

2018.03.12. 19:43

ZTE NKK II: a jó kezdés volt a siker kulcsa

A női Amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokságban a ZTE NKK II csapata hazai pályán jutott túl egy győztes mérkőzésen.

Kerkai Attila

Kovács Georgina mindkét találkozón a ZTE NKK II csapatának erőssége volt Fotó: Katona

ZTE NKK II-Szombathelyi Egyetem 79-49 (17-4, 22-17, 25-11, 15-17)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Benedek, Lovas.

ZTE NKK II: Kovács C. 13, Vincze 21, Kovács G. 15, Hersics 2, Liska 12. Csere: Kaj 4, Bagó, Czigány 6, Lang, Csarankó 6, Böcskei. Edző: Horváth Zsófia.

Szorosabb mérkőzésre számítottak az egerszegiek, hiszen közvetlen riválist fogadtak, azonban meglepően könnyen és viszonylag hamar kiharcolt egy nagyobb előnyt  a ZTE NKK II. Így már az első negyedet is magabiztosan nyerte, ügyes támadásokat vezetett a házigazda együttes és a védekezése is jól működött.

A második félidőben a megnyugtató előny ellenére sem vette „lazábbra” a mérkőzést az egerszegi csapat és tetemesre növelte az előnyét. Az utolsó negyedet ugyan elveszítette két ponttal a ZTE NKK, ám így is magabiztosan győzött. Valamennyi játékosa pályára lépett és mindenki hozzátett a mérkőzéshez, hol egy-egy ügyes megoldással, hol jó védekezéssel, vagy egy lepattanóval.

Horváth Zsófia: „Nagyon örülök a győzelemnek és hogy minden játékos komolyan vette a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak a játékukhoz, s ugyan voltak hibák is, de lelkesen játszottak és mindenki előrukkolt egy kis extrával.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában