foci

2018.04.29. 18:59

Győzött a ZTE FC és ezzel most levegőhöz jutott

Bár még hét forduló vissza van a labdarúgó NB II mostani idényéből, mégis sorsdöntő mérkőzésre készült a ZTE FC vasárnap hazai pályán. A Dorogot fogadta az egerszegi csapat és győznie kellett, hogy a bent maradásért harcban tudjon maradni. Győzött és a ZTE FC és levegőhöz jutott. 

KERKAI ATTILA

 

ZTE FC–Dorog FC 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 2130 néző. Jv.: Németh Á. (Pápai, Legeza).

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Lencsés (Horváth K., 76.) – Hudák, Nagy T. – Babati (Patvaros, 85.), Vernes (Fodor Á., 85.), Bedi – Ekker. Vezetőedző: Artner Tamás.

Dorog: Vajda – Szalai, Csató, Bora, Németh (Kovács D., 46.) – Faragó, Nagyházi – Tomás, Szellák (Simon A., 75.), Szedlár (Sitku, 61.) – Városi. Vezetőedző: Schnindler Szabolcs.

Gólszerző: Króner (5.), Vernes (49.), illetve Bora (78.).

Sárga lap: Devecseri (78.), Horváth K. (90.), illetve Kovács D. (82.)

Nem akármilyen téttel bíró találkozóra készült a ZTE FC, amely a másodosztályú tagságának megőrzéséért harcol. A mérkőzés ezúttal ingyenes volt, ami érdeklődésen is érezhető volt, mert lényegesen többen foglaltak helyet a lelátón, mint az elmúlt hetekben. A Torcida, az Ultras és az Armada szurkolói csoportok összeálltak, és az 5. percben már vezetett a ZTE FC. Bal oldali szöglet után a hosszú oldalon Króner testéről pattant a labda a gólvonal mögé, ahonnan már csak kiütni tudta a vendégek kapusa. Az egerszegiek támadtak és a 11. percben Polényi tört be a 16-oson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntetőt Vernes elképesztő flegmán lőtte, gyakorlatilag ajándék volt Vajda kapusnak... Egy ilyen mérkőzésen, ebben a helyzetben, luxus kidodni egy ilyen lehetőséget. És akkor finomak voltunk. A Dorog – amely még szintén bajba kerülhet a kiesést illetően – ezt követően fel is jött, a ZTE pedig elveszítette addigi játékát. Elmaradtak a helyzetek, a mezőnyben zajlott a játék, de 28. percben nagy dorogi lehetőség maradt ki, amikor Tomás már a zalai kapuson is túljutott, de kisodródva, labdáját kivágták. Sokáig nem történt semmi, aztán a 44. percben gyorsan kontra végén Ekker jutott lehetőséghez, de lesre futott – s amúgy is védett a kapus.

 

Fordulás után Vernes gyorsan helyrehozta korábbi hibáját. A 49. percben szabadrúgáshoz jutott a ZTE FC, Vernes pedig 22 méterről kicentizte a bal felső sarkot, 2-0. Remek gól volt, s meg kellett, hogy nyugtassa a hazaiakat a folytatásra. Ám továbbra is az óvatosság volt a jellemző a találkozóra, így a ZTE sem akart túlzottan kockáztatni, ami talán érthető volt, és ezen a mérkőzésen csak az eredmény számított. A Dorog cserélt és egy régi harcos, Sitku Illés lépett a pályára, akire innentől (bár nem mai gyerek már) szintén figyelni kellett. A játék színvonala nem verdeste az eget, erről nehéz lett volna vitatkozni, mindenesetre a ZTE vezetett és elhárított minden vendégveszélyt, ami adódott. Az előny megtartása mindennél fontosabbnak tűnt, hiszen ezen a tavaszon azt már láttuk, hogy ebben eddig nem volt túl erős az egerszegi csapat. Mindkét csapat cserélt, a dorogiaknál a korábbi NB I-es gólkirály (volt ZTE-játékos is) Simon Attila érkezett, a hazaiaknál a 16 esztendős Horváth Krisztofer. A 78. percben jött a szépítés: jobb oldali szabadrúgás után Bora fejese talált utat a zalai kapuba, 2-1. A 83. percben Simon Attila az év helyzetét hagyta ki, s ha ez sem volt elég figyelmeztetésnek, akkor mi! Artner Tamás cserélt és teljesen átállt a ZTE a védekezésre, már csak az eredmény tartására rendezkedett be. Amit megtartott és nyert, ami most a legfontosabb volt számára.

Mestermérleg

Artner Tamás: „Gratulálok a csapatnak, mert nagy nyomás alatt játszott és nyert. Sokkal korábban is eldönthettük volna a mérkőzést, de most is kiütközött, hogy nem tudunk akciógólt lőni. A vége nehéz volt, s nagy köszönettel tartozunk a közönségnek, amely végig mellettünk állt.

Schindler Szabolcs: „Nehéz értékelni a mérkőzés első felét, sokat hibáztunk és nem tudtuk elkapni a játék ritmusát. A második félidőben jobban játszottunk, volt egy ziccerünk az egyenlítéshez, de egy méterről sem tudtuk gólra váltani. Ezen a szinten nem lehet ekkorát hibázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában