Kezdődik a harc a dobogóért

2018.05.06. 21:11

A Hévíz, a Szepetnek és a Csács-Nemesapáti is nagy csatában győzött az I. osztályban

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában a hét végén a 26. fordulót rendezték meg. A dobogósok nyertek, a legnehezebben a Hévíz győzött. A Csács-Nemesapáti változatos meccsen nyert, így továbbra is harcban van az éremért, ahogy a Szepetnek is.

A Szepetnek első góljának szerzője, Karakai András (kékben) csap össze a labdáért a gyenesdiási Pandur Tamással a két csapat hét végi találkozóján Fotó: Gergely Szilárd

 

A Szepetnek első góljának szerzője, Karakai András (kékben) csap össze a labdáért a gyenesdiási Pandur Tamással a két csapat hét végi találkozóján Fotó: Gergely Szilárd

Szepetnek-Gyenesdiás Kinizsi 3-2 (3-0)

Szepetnek, 120 néző. Jv.: Siket L.

Szepetnek: Szőke R. – Szabó B. (Balassa), Kotnyek (László), Kozári, Petánovics, Rácz, Völgyi (Kobra), Nagy, Szőke Á., Szabó Á., Karakai (Cs. Horváth). Edző: Domján László.

Gyenesdiás: Hajba Ge. – Lázár, Hegyi, Sipőcz, Czafit, Pálfi (Szigeti), Pandur, Szabó, Kovács, Balogh, Sipos. Játékos-edző: Hajba Géza.

Az első félidő elején a hazai csapat kezdeményezett többet, mégis a Gyenesdiás előtt volt az első nagy lehetőség, melyet Szőke Richárd bravúrral hárított, majd a kipattanó labdát a keresztlécre lőtték a vendégek. Ezt követően a szepetneki csapat parádés 15 percet produkált. Előbb Karakai, majd Völgyi lőtt gólt, majd két perc múlva egy szépségdíjas találattal Rácz növelte az előnyt. A második félidőben a vendégek többet kezdeményeztek, egyéni hibákat követően Czafit révén előbb 11-esből, majd akcióból szépítettek. Összességében a hazai csapat az első félidőben nyújtott meggyőző teljesítményének köszönhette a három pontot.

Gólszerzők: Karakai, Völgyi, Rácz, ill. Czafit (2, egyet 11-esből). Jók: Szabó Á., Kozári, Szőke Á., ill. Czafit, Sipos. U19: Szepetnek-Gyenesdiás 4-1.

Creaton-Lenti TE-Nagykanizsa 0-5 (0-2)

Lenti, 150 néző. Jv.: Lapat D.

Lenti TE: Balogh B. – Fehér, Kondákor, Szabó (Májer), Porédos, Dolmányos, Balog M., Kiss, Horváth Sz., Lovrencsics, Godena. Játékos-edző: Szabó Tibor.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Csáki, Szabó B., Horváth D., Kovács, Hetesi, Szalai, Gerencsér, Kulcsár (Lőrincz), Horváth P., Horváth B. Edző: Gombos Zsolt.

A listavezető ellen a mérkőzés 40. percéig zártan és fegyelmezetten védekezett a hazai csapat, de a szünetben mégis 2-0-s előnyben voltak a nagykanizsaiak. A második félidőben már kiütközött a két csapat közötti különbség, és megérdemelten vitték el a három pontot a vendégek. A hazaiak további sportsikereket kívánnak a Nagykanizsa csapatának.

Gólszerzők: Gerencsér (2), Szalai (2), Horváth P. Jók: Porédos, Kondákor, Balog M., ill. Szalai, Gerencsér, Horváth B.

Horváth MÉH-Kiskanizsai Sáskák-Olajmunkás Gellénháza 0-4 (0-3)

Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Vizi I.

Kiskanizsa: Munkácsi – Nagy R., Szabó, Piecs, Póka, Csordás, Mulasics (Gerencsér), Abay Nemes, Ötvös, Varga (Németh), Lukács. Edző: Lukács István.

Gellénháza: Simon – Pilisi, Papp, Horváth, Bognár, Szabó (Toplak G.), Odonics (Marján), Ferenczi, Gájer, Lukács, Toplak B. (Bencze P.). Edző: Bencze Péter.

Pár perc játék után máris a vendégeknél volt az előny, majd nem sokkal később a hazaiak két ízben is egyenlíthettek volna, a helyzetek azonban kimaradtak. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a félidő hátralévő részében a Gellénháza még két ízben eredményes tudott lenni. Szünet után a vendégek nem nagyon erőltették a góllövést, mígnem egy távoli lövés így is utat talált a hazai kapuba. A hátralévő fél órában kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de az eredmény nem változott, így a vendégek könnyed játékkal biztos győzelmet értek el.

Gólszerzők: Szabó (2), Odonics, Ferenczi. Jók: Nagy R., ill. Szabó, Pilisi. U19: Kiskanizsa-Gellénháza 6-3.

Semjénháza-Hévíz 0-1 (0-0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Bors B.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács (Schuller), Latin, Szollár, Orbán, Kiss J., Novák, Szakmeiszter J., Pápai, Kisharmadás, Kapuvári. Edző: Markek István.

Hévíz: Jánosa – Farkas (Horváth M.), Szíj J., Horváth E. (Kovács), Nagy, Nedelkó, Szíj P., Pálfi, Szántó, Kottán, dr. Tarnóczai (Meidl). Edző: Lantai Balázs.

A hazai csapat végig irányította a mérkőzést, a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyta. A futball törvénye, hogy a kihagyott helyzetek után a vendégek az első helyzetüket értékesítették a 76. percben. A hazai csapat megérdemelte volna a győzelmet, végig hősiesen és jól játszott. Okos és taktikus futballt játszottak, amit a nézők a végén vastapssal jutalmaztak, de sajnos a vendégek elvitték a három pontot.

Gólszerző: Pálfi. Jók: Kiss J. (a mezőny legjobbja), Pápai, Novák, Orbán, Kapuvári, ill. senki.

Kaposi International Transport Csács-NSE-Tisza-Ép Zalaszentgrót 2-1 (0-0)

Nemesapáti, 150 néző. Jv.: Réz N.

Csács-NSE: Szilasi – Németh A., Éder, Horváth P., Csik, Lepár, Flórián, Darabos, Bailo, Egyed, Sebők (Csongár). Játékos-edző: Sebők József.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Németh Á., Liegler, Nagy T., Csarmasz, Sümegi, Gájer (Szeiler), Kovács B., Csik, Farkas F., Farkas K. Edző: Jankovics Péter.

Az első félidő küzdelmes, de unalmas játéka 0-0-s félidőt hozott. A szünet után az 55. percben váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat, egy kapu előtti kavarodást követően a vendégek támadója volt szemfülesebb, a kissé elalvó hazai védők között védhetetlenül lőtt a kapuba (0-1). A Zalaszentgrót már majdnem elhitte, hogy megnyerték ezt a mérkőzést, a hazaiak azonban más sebességfokozatra kapcsoltak, aminek a 79. percben a hősiesen védekező szentgrótiakkal szemben meglett az eredménye. A nagyot küzdő Bailo Dávid húzott el a bal oldalon, beadását a jól érkező rutinos Sebők József a tehetetlen Tóth Zsolt mellett a kapuba bombázta (1-1). Ha lehet, még nagyobb fokozatra kapcsolt a Csács-NSE, melynek eredményeképpen a 82. percben egy kipattanó labdát Darabos Benjamin bombázott a léc alá (2-1). A 89. percben újabb örömhír érte a hazai csapatot, kilenc hónap kihagyás után pályára lépett a súlyos sérüléséből felépülő Csongár Péter.

Gólszerzők: Darabos, Sebők, ill. Csarmasz. Jók: Horváth P., Lepár, Darabos, Bailo, Sebők, ill. Tóth Zs., Csik, Csarmasz. U19: Csács-NSE-Zalaszentgrót 1-4.

Zalagrár Pókaszepetk-Femat Csesztreg 0-3 (0-2)

Pókaszepetk, 80 néző. Jv.: Kocsondi J.

Pókaszepetk: Simon – Vaspöri, Göncz, Farkas Á., Csécs, Hemela, Horváth B., Gergály, Száraz, Huszár, Csimcsa.

Csesztreg: Kiss Be. – Pál, Szekeres (Pesti), Kiss Ba., Kancsal (Horváth Ro.), Nagy N., Magai, Molnár G. (Nemsics), Elek, Horváth Ri. (Kiss Bá.), Nagy R. (Nagy M.). Edző: Németh Imre.

A Pókaszepetk, a mezőny első harmadában tanyázó Csesztreg ellen még helyzeteket is kidolgozott, azonban a lehetőségeik alapján a vendégek megérdemelten nyertek. A szepetki egyesület így is gratulál az ifjúsági és a felnőtt csapatuknak, hogy kitartanak a bajnokságban.

Gólszerzők: Nagy M., Magai, Horváth Ri. Jók: a teljes csapat, ill. Molnár E. U19: Pókaszepetk-Csesztreg 0-7.

ZNet-Telekom Becsehely-FC Keszthely Lazzarin Café 4-2 (1-1)

Becsehely, 120 néző. Jv.: Major Zs.

Becsehely: Szekeres – Horváth F. (Balassa), Pintér, Végh, Markulia M., Fási, Mutter (Varga P.), Kovács D., Navracsics, Molnár M., Markulia J. Edző: Mutter Attila.

FC Keszthely: Kámán – Meszlényi, Kubicsek, Tóth R. (Hudop), Árvai (Farkas K.), Németh A., Acél, Tóth G., Bertók, Molnár A., Kiss B. (Pintér). Edző: Lajtai Roland.

A kiesés szempontjából fontos találkozón a hazai együttes 0-1-ről fordítva, a helyzetek alapján megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gólszerzők: Molnár M. (2), Balassa, Fási, ill. Acél, Kubicsek. Jók: Kovács, Markulia M., Navracsics, Molnár M, ill. senki. U19: Becsehely-FC Keszthely 10-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában